Πολιτική διαφήμιση: Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Λέσβου με την Ν.Δ «ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ»

Ο Παύλος Βογιατζής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1957, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα.


Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό κ. Δέσποινα Κομνηνού και έχουν τέσσερα παιδιά, τον Γιώργο, τον Δημήτρη, την Φαίη και τον Αντώνη. Ασχολείται επαγγελματικά με την ελαιοκαλλιέργεια και το εμπόριο λαδιού.

Από νεαρή ηλικία είχε έφεση στον αθλητισμό, με σημαντικές διακρίσεις στην κολύμβηση. Μεγάλη του αγάπη ήταν και είναι η υδατοσφαίριση όπου διετέλεσε και διεθνής με την Εθνική μας Ομάδα. Αυτήν την αγάπη του, τη μοιράστηκε με τα παιδιά του Νομού Λέσβου, αφού για χρόνια εργάσθηκε ως προπονητής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, ενώ αργότερα έγινε και διεθνής διαιτητής υδατοσφαίρισης. Μάλιστα το 1997 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαιτητών Υδατοσφαίρισης Ελλάδας.

Με την πολιτική και τα κοινά ασχολήθηκε από πολύ νωρίς και διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου, Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ για δύο θητείες και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Την περίοδο 1989-1993 εργάσθηκε ως Ειδικός Σύμβουλος- Συνεργάτης των Υπουργών Αιγαίου: Μανόλη Κεφαλογιάννη, Αντώνη Φούσα, Γιώργου Μισαηλίδη και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το πάθος για τον τόπο του εκφράστηκε, πρώτη φορά, μέσα από την εκλογή του ως Κοινοτικού Συμβούλου Σκοπέλου Γέρας το 1990. Από τότε συνέχισε με πίστη και όραμα την προσπάθειά του για τα νησιά του Β. Αιγαίου. Το 1994 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Λέσβου , το 1998 Δήμαρχος Γέρας Λέσβου και το 2002 Νομάρχης Λέσβου.

Το 1995 ήταν μαζί με άλλους αγρότες συνιδρυτής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (Σ.Ε.Α) για το λάδι, όπου αγωνίστηκε ενεργά για τα αγροτικά προϊόντα του νομού Λέσβου.


Στις 8 Μαΐου του 2005 τιμήθηκε, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με το οφίκιο του Άρχοντος Πρωτέκδικου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006 επανεξελέγη Νομάρχης Λέσβου, από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 48,36%.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής «Νήσων και Νησιωτικής Χώρας» της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος και εκπρόσωπος της Ε.Ν.Α.Ε. στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013.

Στις πρώτες εκλογές, για την αιρετή Περιφέρεια, το Νοέμβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Το Νοέμβριο του 2011 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και τον Ιανουάριο του 2011 ορίστηκε Αναπληρωτής Τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.


Στις εκλογές της 6ης και της 17ης Ιουνίου 2012 εξελέγη Βουλευτής Ν. Λέσβου.  Κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, αλλά και της Υποεπιτροπής αρμόδιας επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για την αναθεώρηση του Καλλικράτη.

Ως Βουλευτής εισηγήθηκε τη ρήτρα της νησιωτικότητας, την απαραίτητη αναθεώρηση του Καλλικράτη και την αναγκαιότητα άμεσης διάσπασης του Δήμου Λέσβου, καθώς και όλων των Δήμων των μεγάλων νησιών. Παράλληλα εργάστηκε με συνέπεια και επιμονή για όλα τα σημαντικά ζητήματα της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου διεκδικώντας την έμπρακτη εφαρμογή μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής νησιωτικής πολιτικής με γνώμονα την ουσιαστική κοινωνική συνοχή των νησιωτικών περιοχών με την υπόλοιπη χώρα.
Φωτογραφικό υλικό από τον Βουλευτή υποψήφιο Πάυλο Βογιατζή:













Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Χρησιμοποιήστε το hashtag ‪#‎EklogesLesvosPost2015 και δείτε Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφουν τα δημοσιογραφικά επιτελεία του LesvosPost.com και plomarinews.gr,kalloninews.gr, 24-ores.com