Μαζεύει υπογραφές η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, για διαχωρισμό του Δήμου Λέσβου σε πέντε δήμους

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, σε συνάντηση που είχε στη Λέσβο με θέμα τον «Καλλικράτη», έχει πάρει την πρωτοβουλία - σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους τοπικούς φορείς - να κάνει παρέμβαση και να πιέσει προς την κατεύθυνση της διάσπασης του ενός καλλικράτειου Δήμου σε περισσότερους, για το καλό του νησιού και των κατοίκων του.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΜΠΡΟΣ, ήδη από τα τέλη Αυγούστου κι εν όψει του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που επρόκειτο να κατατεθεί εκείνες τις ημέρες, η ΟΛΣΑ είχε αποστείλει έγγραφο προς τους συλλόγους μέλη της, ζητώντας τους να υπογράψουν και να της στείλουν συγκεκριμένο πρακτικό το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσει να κινηθεί πιο δυναμικά.

«Οι σύλλογοι των Λεσβίων, εκφράζοντας την αγωνία των δημοτών και των κατοίκων της Λέσβου για τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το νησί μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη” και τη δημιουργία ενός μόνο δήμου, επισημαίνουν την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής και την αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται σε κάθε ζήτημα αντιμετώπισης της καθημερινότητας σε όλες τις κοινότητες, με αποτέλεσμα σήμερα η Λέσβος να παρουσιάζει μιαν άκρως απογοητευτική εικόνα σε όλα τα πεδία και να μη διαφαίνεται καμμία προοπτική για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και να εκμηδενίζεται η όποια ελπίδα για ανάπτυξη.

Για αυτό στηρίζουν το πάνδημο αίτημα για τη δημιουργία πέντε νέων δήμων, σύμφωνα με τη μελέτη και πρόταση που έχει γίνει από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία των “καλλικρατικών” δήμων», ανέφερε εκτός άλλων το πρακτικό.


Μαζεύτηκαν αρκετές υπογραφές

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΟΛΣΑ, Νεκτάριο Βακάλη, έχουν ήδη συγκεντρωθεί υπογραφές από 15 περίπου συλλόγους της Αττικής, ενώ αναμένεται σύντομα να υπογράψουν και οι λοιποί σύλλογοι, όταν ολοκληρώσουν τις συνελεύσεις των διοικητικών τους συμβουλίων.
«Εμείς έχουμε προχωρήσει το δικό μας κομμάτι, έχουμε μαζέψει υπογραφές από το σύνολο σχεδόν των συλλόγων της Αθήνας, που συμφωνούν να προχωρήσουμε το θέμα βάσει του κειμένου μας, που θέλει το διαχωρισμό του Δήμου Λέσβου σε πέντε δήμους», αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Ε» ο κ. Βακάλης.

«Δε γνωρίζουμε αν το θέμα θα προλάβει να μπει στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε, ώστε να μη φτάσουμε μέχρι τον Οκτώβριο. Ήδη τοποθετούνται εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ξεκινήσαμε ως Ομοσπονδία, γιατί δεν είναι χρωματισμένη, δεν καλύπτει συμφέροντα, είναι κάτι υπεράνω, είναι απλώς σύλλογοι ανθρώπων που αγαπούν το νησί, που το καλοκαίρι είδαν την κατάσταση και τώρα θέλουν να αντιδράσουν με την κατάθεση του νομοσχεδίου, ώστε να επιλυθεί το θέμα του “Καλλικράτη” με τον καλύτερο τρόπο.»