17 χρόνια στον συζυγοκτόνο από την Μυτιλήνη.. που έθαψε την γυναικά του σε ερημική παραλία στην Λαρσο Λέσβου

Οι εφιαλτικές μνήμες του φρικτού φονικού τον Ιανουάριο του 2013, ζωντάνεψαν και πάλι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Βορείου Αιγαίου, όπου εκδικάστηκε η έφεση του Στυλιανού Σπανού, για τη δολοφονία της συζύγου του Ραφαέλας Γιαννάκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 16 Ιανουαρίου, ο Σ.Σ  έπνιξε με μαξιλάρι, την 39χρονη τότε σύζυγό του.

Στη συνέχεια μετέφερε το άψυχο σώμα της γυναίκας του γυμνό στο Ντίπι (απέναντι από το πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ), όπου την έθαψε.

Κατά την ανάκριση του  ο Σ.Σ.  έπεσε σε σειρά αντιφάσεων και υπό την πίεση των αστυνομικών αποκάλυψε την αποτρόπαια πράξη του.

Το δικαστήριο επέβαλε αρχικά την ποινή των 20 ετών και 4 μηνών στο δράστη του εγκλήματος, αναγνωρίζοντας του ότι διέπραξε το έγκλημά του «εν βρασμώ ψυχής».

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι θόλωσε το βράδυ εκείνο, επειδή η σύζυγός του είχε αποφασίσει να τον εγκαταλείψει οριστικά λόγο οικονομικών προβλημάτων.

Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου μείωσε την ποινή του στα 17 χρόνια, κάτι που δεν ικανοποίησε ούτε τον ίδιο, ούτε και τον δικηγόρο του Στρατή Ηλιογραμμένο, αφού περίμεναν και οι δύο πιο ευνοϊκή απόφαση.