Όλοι συκοφαντούν τον Δήμαρχο Λέσβου- Επίθεση του Δημάρχου στον Άρη Ελευθερίου με αφορμή το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου

Σχετικά με τις συκοφαντικές και υβριστικές δηλώσεις

Σχετικά με τις συκοφαντικές και υβριστικές δηλώσεις του συντονιστή της επιτροπής για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου, θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι θέσεις του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί ξεκάθαρα εδώ και καιρό.

Μοναδική φιλοδοξία του κ. Γαληνού, είναι να φέρει σε πέρας το έργο που έχει αναλάβει, καθώς εξελέγη Δήμαρχος όλης της Λέσβου και ως τέτοιος θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του τόπου και των δημοτών μέχρι το τέλος της θητείας του.

Οι ανούσιες «κοκορομαχίες» και οι ανέξοδοι λεονταρισμοί φιλοδοξούντων να επανέλθουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό της Δημοτική Αρχής από το έργο της, αλλά το μόνο που καταφέρνουν τελικά είναι να προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

«Δεν συμμετέχω στα παιχνίδια των λαϊκιστών και των κοινών συκοφαντών. Οι κατηγορίες τους περί δήθεν προδοσίας, στερούνται σοβαρότητας. Είναι ανάξιες οποιουδήποτε σχολιασμού, δεν βρίσκουν παραλήπτη και επιστρέφονται», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.


-Πριν μερικές ημέρες ο Άρης Ελευθέριου είχε δηλώσει:

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, ο συντονιστής της επιτροπής Άρης Ελευθερίου, ασκεί έντονη κριτική, σε όλους εκείνους, οι οποίοι -όπως λέει- ενδιαφέρονται για την προσωπική τους εξέλιξη και όχι για το καλό του νησιού μας.

«Η ιστορία διδάσκει και επαναλαμβάνεται. Είναι καλό λοιπόν, να την γνωρίζει κανείς και να ξέρει ακριβώς το ρόλο των προσώπων διαχρονικά σ' αυτή. Οι προδότες όταν δεν τιμωρηθούν, επιστρέφουν.

Τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται από το Δήμαρχο, να περάσει προς τα έξω μια εικόνα διάσπασης της κοινής γνώμης και διαφορετικών απόψεων για το Δήμο Λέσβου. Ο Δήμαρχος οφείλει και πρέπει να υποστηρίξει ως θεσμικός παράγοντας, τη βούληση του Λεσβιακού λαού και των πολιτών. Αν θέλει να εκφράσει τις απόψεις του, ως Σπύρος Γαληνός, ας το κάνει. Να μην μπερδεύει όμως, τον θεσμικό του ρόλο με τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει ομόφωνη απόφαση για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου. Οφείλει να αγωνιστεί γι' αυτή και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή της. Η εικόνα του διχασμού που επιχειρεί να βγάλει προς τα έξω, θα αποτελέσει αφορμή που θα εκμεταλλευτούν οι κυβερνώντες για πολλοστή φορά, για να γυρίσουν την πλάτη στη Λέσβο και να χαθεί άλλη μια σημαντική ευκαιρία. Δυστυχώς, ο τρόπος που λειτουργεί μοιάζει με τον Δούρειο ίππο.

Η μόνη λύση για την ανάπτυξη του τόπου μας, είναι η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου και η δημιουργία μικρότερων βιώσιμων σχημάτων, τα οποία θα ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της κάθε περιοχής, υλοποιώντας έργα μικρά και μεγάλα. Σήμερα τα χωριά μας μαραζώνουν και σβήνουν. Σύντομα την ίδια μοίρα θα έχει και η Μυτιλήνη, όσο κι αν κάποιοι εθελοτυφλούν για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Νοιάζομαι γι' αυτόν τον τόπο και η μόνη μου αγωνία είναι η ανάπτυξη και η πρόοδός του».


Πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ