Αλλάζει όψη το λιμάνι Μυτιλήνης- Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Master Plan

Με επιτυχία και παρουσία εκπροσώπων φορέων, εκπροσώπων ΜΜΕ και πoλιτών


Με επιτυχία και παρουσία εκπροσώπων φορέων, εκπροσώπων ΜΜΕ και πoλιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, η παρουσίαση του Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) υφιστάμενου και νέου λιμένα Μυτιλήνης. Τους παριστάμενους καλωσόρισε ο Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης, ο οποίος και συντόνισε τον διάλογο που ακολούθησε.

Η παρουσίαση έγινε από την μελετήτρια κα Μαριλένα Φράγκου και τους συνεργάτες της, ενώ μετά το τέλος της παρουσίασης δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με το Προγραμματικό Σχέδιο, δίνοντας την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να επισπευσθούν συγκεκριμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες από την κυβέρνηση ώστε ο Δήμος Λέσβου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου να προχωρήσουν στην εφαρμογή των μελετών. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάγκη παραχώρησης του παρκινγκ, το οποίο αποτελεί ζωτικό κομμάτι του master plan και τέλος στο γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για χρηματοδότηση του Δήμου, ελάχιστη ενίσχυση σε σχέση με αυτά που έχουν ζητηθεί έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια των διευκρινιστικών ερωτήσεων ο κ. Γαληνός, ξεκαθάρισε ότι δεν εγκαταλείπεται το ενδεχόμενο κατασκευής νέου εμπορικού λιμένα στην περιοχή του Καρά Τεπέ, καθώς ο Δήμος Λέσβου βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία και επικοινωνία με την εφορία ενάλιων αρχαιοτήτων. Σε ότι αφορά το κτίριο του κολυμβητηρίου, ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι παρά τα σχέδια που υπήρχαν για αλλαγή χρήσης και επισκευή, οι γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στατικότητας του κτιρίου, τα οποία έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος για να λυθούν. Σε κάθε περίπτωση θα διερευνηθεί διεξοδικά η σχέση κόστους οφέλους πριν αποφασιστεί το μέλλον του κτιρίου. Ο κ. Γαληνός, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην επανενεργοποίηση και ολοκλήρωση του master plan, και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Γιαννέλλη, η συμπαράσταση και αρωγή του οποίου σε όλα τα στάδια ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κυριάκο Πετρέλλη, για τη συστηματική και αποτελεσματική του εργασία.

Τέλος, σε σύντομη παρέμβαση του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Κατσαρός, τόνισε ότι το Μaster Plan, συνδέεται άμεσα με το φιλόδοξο σχέδιο ανάπλασης της προκυμαίας, για το οποίο ο Δήμος Λέσβου είναι καθόλα έτοιμος.
         

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ Μaster Plan Σχέδια Master Plan