Στην Λέσβο αντιπροσωπεία από το Τσανάκαλε- Συζήτηση για ζητήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λέσβου – Τσανάκαλε

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ  ΜΕΤΑ  ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε συνέχεια των συστηματικών επαφών του Δήμου Λέσβου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού & Τουρισμού και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού, με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Τσανάκαλε, στους οποίους έγινε πρόταση από τον Αντιπεριφερειάρχη Τσανάκαλε, κ. Bekir Sitki Dag, για την εξέταση της δυνατότητας ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Τσανάκαλε με τη Λέσβο, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Τσανάκαλε, με επικεφαλής τον κ. Bekir Sitki Dag, θα επισκεφθεί τη Λέσβο στις 4 & 5 Ιανουαρίου 2017, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου.

Η αντιπροσωπεία από το Τσανάκαλε θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, στο γραφείο του Δημάρχου στο Παλαιό Δημαρχείο, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, στις 7:30 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν διεξοδικά τα ζητήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λέσβου – Τσανάκαλε και συγκεκριμένα της πύλης εισόδου του λιμανιού της Πέτρας, με το λιμάνι του Τσανάκαλε, καθώς και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα αθλητισμού και τουρισμού.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2016 στις 09:00, τα μέλη της αντιπροσωπείας του Τσανάκαλε, θα συναντηθούν με την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και έπειτα θα επισκεφθούν την Πέτρα, όπου θα συναντηθούν με φορείς της περιοχής και θα μεταβούν στην πύλη εισόδου της Πέτρας. Στη συνέχεια, θα επιστρέψουν στην πόλη της Μυτιλήνης, όπου στις 15:15 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Τσανάκαλε, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου. Θα ακολουθήσει συνάντηση με το Προεδρείο του Επιμελητηρίου και συνάντηση επιχειρηματιών Τσανάκαλε και Λέσβου. Η αποστολή θα αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 20:00 . 


Στην Τουρκική αποστολή, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Τσανάκαλε, συμμετέχουν ο συντονιστής του έργου, ο Πρόεδρος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων, ο υπεύθυνος Πολιτισμού και Τουρισμού της Π.Ε. Τσανάκαλε, εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.