Συνταγή για την Κυριακή των Βαΐων: Γλώσσες ρολό από την Νάπη Λέσβου

Την Κυριακή των Βαΐων, τα βάγια τα έπλεκαν σε πάρα πολλά σχέδια: φεγγάρια, πλοία, γαϊδουράκια, το πιο συνηθισμένο όμως ήταν ο σταυρός.


Σε μερικά μέρη τους έδιναν το σχήμα του ψαριού. Ψάρι είχαν σαν σημάδι αναγνώρισης οι πρώτοι χριστιανοί, η λέξη ΙΧΘΥΣ, εξάλλου, προέρχεται από τα αρχικά Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ.

Γλώσσες ρολό από την Νάπη Λέσβου

Υλικά:

4 φιλέτα γλώσσας
½ κιλό γαρίδες
½ κιλό μύδια (ψίχα )
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
χυμό από ένα λεμόνι
αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

"Γδύνουμε" τα μύδια από το όστρακό τους και ψιλοκόβουμε τη ψίχα τους. Κόβουμε τις γαρίδες σε κομματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο γλώσσας και παίρνουμε λίγο από τα ψιλοκομμένα υλικά μας, τα τοποθετούμε στη γλώσσα και τα τυλίγουμε σε ρολό. 

Συγκρατούμε τα ρολά γλώσσας τυλιγμένα με 2 οδοντογλυφίδες καρφωμένες κάθετα. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις γλώσσες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με λεμονάκι και κρασί και χρησιμοποιώντας μια λαβίδα τις αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αλατοπιπερώνουμε. Μόλις κάψει τηγανίζουμε τις γλώσσες. Με τη βοήθεια της λαβίδας γυρνάμε τα ρολά, ώστε να τηγανιστούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σε λίγα λεπτά είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!


Πηγη toarkoudi.gr