Συνάντηση με εκπροσώπους του οικονομικού και εμπορικού κόσμου της Λέσβου από βουλευτής Χαρ. Αθανασίου

Εκ νέου συνάντηση με εκπροσώπους του οικονομικού και εμπορικού κόσμου της Λέσβου πραγματοποίησε, την Κυριακή 17 Απριλίου, ο βουλευτής Χαρ. Αθανασίου


Εκ νέου συνάντηση με εκπροσώπους του οικονομικού και εμπορικού κόσμου της Λέσβου πραγματοποίησε, την Κυριακή 17 Απριλίου, ο βουλευτής Χαρ. Αθανασίου, ώστε να συντονίσουν τις από κοινού δράσεις, μετά από την κατάθεση της ερώτησης για τον ΦΠΑ στη Βουλή, με στόχο τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, την εκπόνηση ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και την εύρεση ισοδύναμων μέτρων για την ανακούφιση των νησιών μας και ειδικά αυτών που πλήττονται από το μεταναστευτικό. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ΒΑ Αιγαίου κ. Μπαρούτης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Μυρσινιάς Ευάγγελος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Λέσβου κ. Τατάκης Παναγιώτης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παπαρίσβας Παναγιώτης.

Αργότερα, παρευρέθηκε στην ημερίδα, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος αυτοάνοσων νοσημάτων «Ηως» σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το Χαμόγελο του Παιδιού, στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο, με θέμα την παιδική κακοποίηση και τις επιπτώσεις της στην υγεία και ψυχολογία του παιδιού.

Τέλος, ο βουλευτής συμμετείχε με χαιρετισμό στην εκδήλωση «Το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κατά το έτος 2015», στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Κατά τον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, συνεχάρη τόσο τον ίδιο, ως άξιο συνεχιστή των προκατόχων του, όσο και το καταξιωμένο προσωπικό της Εφορείας για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο που προσφέρουν ως προς την διάσωση, διάδοση και προβολή του αρχαίου, βυζαντινού και μεταβυζαντινού πολιτισμού των νησιών μας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«…Και πράγματι: το έτος 2015 χάρη στην άοκνη προσπάθειά του, υπήρξε έτος σταθμός, όσον αφορά την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Κορυφαίο γεγονός, η αποπεράτωση των εργασιών ανάδειξης και τα εγκαίνια στο ιερό της Κλοπεδής στην Αγία Παρασκευή τον περασμένο Μάιο, ενός μοναδικού, παγκοσμίως, ιερού με τα περίτεχνα αιολικά κιονόκρανα.

Επίσης η ανασκαφική έρευνα που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στην αρχαία πόλη Ηφαιστεία της Λήμνου.


Η προστασία και ανάδειξη ενός πλήθους ευρημάτων που προέρχονται από εκσκαφές σε δημόσια και ιδιωτικά έργα στο νησί μας,

καθώς και η καθιέρωση εκδηλώσεων όπως:

Οι επιστημονικές διαλέξεις σχετικές με το αντικείμενο της Εφορείας και
τέλος, στο πλαίσιο των μηνιαίων παρουσιάσεων που καθιερώθηκε από το έτος 2015 με θέμα: «το εύρημα του μήνα», μας παρουσίασε μοναδικά ευρήματα του αρχαιολογικού πλούτου του νησιού μας.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω δράσεων ήταν να μας κάνει κοινωνούς της επιστημονικής μελέτης των αρχαιολογικών ευρημάτων που παρουσιάζονταν στο κοινό που τα παρακολουθούσε, με παράλληλες εκδηλώσεις και συνέβαλε στην εξωστρέφεια που πρέπει να επιδεικνύει μια σύγχρονη υπηρεσία, η οποία ασχολείται με αυτό τον τεράστιο πλούτο του τόπου μας.