Ο απολογισμός της Πυροσβεστικής για την χθεσινή πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία Μυτιλήνης- 100 στρέμματα έγιναν στάχτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 20:00 χθες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από τις 12:05 στην περιοχή Πλατερη της Κοινότητας Καγιανιου Μυτιλήνης πάνω από τον Προφήτη Ηλία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της.



Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στους Ταξιάρχες Λέσβου σε αγροτοδασική έκταση από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια. 

Από την πυρκαγιά κάηκαν είκοσι (20) στρέμματα αγροτικής και ογδόντα (80) στρέμματα δασικής έκτασης.  ώρα έναρξης του συμβάντος 12:05 της 05-06-2015  και ώρα  έλεγχου 20:00 της ίδιας ημέρας. Στο συμβάν έλαβαν μέρος δεκαεπτά (17) οχήματα  με σαράντα (40) υπάλληλους της Π.Υ. Μυτιλήνης και κλιμακίων δικαιοδοσίας της, πεζοπόρο τμήμα δεκαοκτώ (18) ατόμων δυο (2) canadair cl 415, εθελοντές πυροσβέστες, έφεδροι καταδρομείς, λέσχη 4x4, ραδιοερασιτέχνες Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Λέσβου.  Στον τόπο του συμβάντος παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για φύλαξη και τυχόν αναζωπυρώσεις.  Ενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς απο το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.






Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά πάνω από τον Προφήτη Ηλία Μυτιλήνης- Σκληρή μάχη με τις φλόγες (ΝΕΑ ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)


Το LesvosPost.com το οποίο πρώτο σας ενημέρωσε βρίσκονταν στο σημείο των επιχειρήσεων και σας ενημέρωνε συνεχώς με Φώτο και βίντεο.

Στο σημείο βρίσκονταν οι:

Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)

Από τα γραφεία του LesvosPost.com σας ενημέρωνε ο:


Φραντζής Καραδουκας- (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com, ιδιοκτήτης του 24-ores.com)