Μάχη με τις φλόγες και το χρόνο στην μεγάλη πυρκαγιά πάνω από τον Προφήτη Ηλία Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

UPDATE 20:20: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά πάνω από τον Προφήτη Ηλία Μυτιλήνης- Σκληρή μάχη με τις φλόγες (ΝΕΑ ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)


Μάχη με τις φλόγες και το χρόνο μέχρι να νυχτώσει δίνουν από τις 11 το πρωί δεκάδες πυροσβέστες, και εθελοντές για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Πλατερη της Κοινότητας Καγιανιου Μυτιλήνης πάνω από τον Προφήτη Ηλία.

Η περίμετρος της πυρκαγιάς φτάνει τα 7 περίπου χιλιόμετρα ενώ οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσβεση.

Ωστόσο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από τις 11:00 το πρωί στην περιοχή Πλατερη της Κοινότητας Καγιανιου Μυτιλήνης πάνω από τον Προφήτη Ηλία πριν από λίγο τέθηκε υπό έλεγχο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλους φορείς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της.

Νωρίτερα.... 11:00-18:30

Σε συναγερμό έχει τεθεί όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι δυνάμεις ασφαλείας,  αλλά και δύο αεροσκάφη τύπου κανανταιρ που ήρθαν από την Θεσσαλονίκη τα οποια από τις 14:00 που έφτασαν κάνουν συνεχής ρίψεις.  

Η φωτιά έχει αποτεφρώσει μεγάλη δασική έκταση, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή . Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο - στην περιοχή υπάρχουν εκτάσεις με αναβαθμίδες - και δυσκολεύονται τα πυροσβεστικά οχήματα  να πλησιάσουν το μέτωπο της φωτιάς. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς τις περιοχές της Αμαλής, των Λουτρών και της Χαραμίδας.

Οι περισσότερες από τις εστίες φωτιάς, έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με τον επικεφαλή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο αντιπεριφερειαρχης κ Κυτελης και ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Λέσβου κος Καρασσαβας που βρίσκονται στο σημείο δήλωσαν την δυσαρέσκεια τους προς τον αρμόδιο υπουργό καθώς όπως και πέρυσι έτσι και φέτος άργησαν πολύ να έρθουν τα αεροσκάφη για μόνιμη εγκατάσταση στην Μυτιλήνη με αποτέλεσμα και πάλι όπως και πέρυσι στην Αγία Μαρίνα η φωτιά να εξαπλωθεί σε όλο το βουνό της Πλατερης.

Η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι εκτιμάται ότι ενίσχυσαν την αρχική πυρκαγιά, που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή κι εξαπλώθηκε σε πολλές εστίες στους λόφους της περιοχής που είναι γνωστή ως βουνό «Πλατερη». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εως τώρα κάηκαν περίπου 150 στρέμματα δασώδους έκτασης. Σε διάφορα σημεία που σημειώνονται αναζωπυρώσεις επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Επίσης εκεί βρίσκονται πολλοί εθελοντές και υδροφόρα οχήματα του Δημου, στο σημείο επιχειρούν και πεζοπορα τμήματα του Στρατού με υδροφόρες.








Σε λίγο νέο βίντεο από την περιοχή και πολλές φωτογραφίες..



Στο σημείο βρίσκονται οι:

Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)

Από τα γραφεία του LesvosPost.com σας ενημερώνει ο:

Φραντζής Καραδουκας- (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com, ιδιοκτήτης του 24-ores.com)