Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου, «Summer 2015 BREVET 200χλμ»

Με τη συνδιοργάνωση του BREVET και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου θα πραγματοποιηθεί αυτό το Καλοκαίρι ο Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου BREVET, 200 χλμ.


Μία γιορτή του ποδηλάτου, ένα ταξίδι πρόκληση για τους λάτρεις του αθλήματος, μιας και το νησί μας με το απαράμιλλο φυσικό του περιβάλλον, προσφέρεται για δύσκολες αλλά και εύκολες διαδρομές.

Μέσα από μικρά παραδοσιακά χωριά, ανάμεσα από πευκοδάση και ελαιώνες, δίπλα από τη θάλασσα και τις αλυκές, οι ποδηλάτες θα διασχίσουν την όμορφη Λέσβο ξεκινώντας και τερματίζοντας στην όμορφη Μήθυμνα (Μόλυβο). Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που προβάλει το νησί μας, ως ένας πολυσχιδής προορισμός, αναδεικνύοντας τις πολιτισμικές μας διαδρομές, τον αθλητισμό, το φυσικό περιβάλλον του νησιού, τον φυσιολατρικό και περιηγητικό τουρισμό. Στόχος είναι οι ποδηλατικοί αγώνες που διοργανώνονται να αποκτήσουν διαχρονικά και διεθνή χαρακτηριστικά, η συμμετοχή των αθλητών να αυξάνεται και η Λέσβος να διακριθεί ως ένας σπουδαίος και μοναδικός τόπος για την ποδηλασία και τον αθλητισμό.

Περιληπτικά η διαδρομή

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, η διαδρομή θα ξεκινήσει από τον ειδυλλιακό Μόλυβο. Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου έχει εξασφαλίσει τουριστικά καταλύματα με 25€ έτσι ώστε οι αθλητές και οι θεατές να μπορούν, από την προηγούμενη ημέρα, να απολαύσουν μία χαλαρωτική ημέρα δίπλα στη θάλασσα, πριν τον αγώνα. Προτεινόμενο είναι οι επισκέπτες να είναι εδώ από το Σάββατο γιατί ο αγώνας θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ώρα εκκίνησης, λοιπόν, στις 8 π.μ. Ξεκινάμε όλοι μαζί το πρωί με θέα τη θάλασσα και το κάστρο του Μολύβου. Από τον Μόλυβο κατεβαίνουμε στην Πέτρα, ένα παραθαλάσσιο χωριό με την επιβλητική Παναγιά πάνω στον βράχο, και έπειτα στρίβουμε για Καλλονή που είναι στο κέντρο του νησιού μας. Πανέμορφα τοπία που συνδυάζουν θάλασσα με όμορφα δάση.

Από την Καλλονή θα περάσουμε στις αλυκές του κόλπου Καλλονής, μία από τις λίγες περιοχές του νησιού που παρέχει περίπου 5 χλμ. ευθείας. Δεξιά στην Αχλαδερή, θα ξαναμπούμε σε τοπία που καλύπτονται με δάση, περνώντας κάτω από τον Όλυμπο, με λίγες ανηφόρες προς το χωριό Αμπελικό. Έπειτα από εκεί και πέρα έχει κατηφόρα, γιατί φέτος θα κατεβούμε τον Αμπελικό, που πολύ γνώρισαν το 2012 «ανηφορικώς». στο Πλωμάρι, στο πρώτο κοντρόλ για όποιον ενδιαφέρεται, έχει ένα τέλειο club sandwich. Φεύγοντας από το Πλωμάρι συνεχίζουμε για τη Μυτιλήνη, αλλά πρώτα θα περάσουμε την πανέμορφη περιοχή της Γέρας και πιο συγκεκριμένα από το Πέραμα, την Ευρειακή και το Κάτω τρίτος.

Μπαίνουμε στην Μυτιλήνη παραθαλάσσια από το Πυργί, περνώντας από τα Λουτρά και τη Χαραμίδα. Στην πόλη της Μυτιλήνης έχει και άλλο ένα κοντρόλ στην κεντρική πλατεία Σαπφούς.

Από τη Μυτιλήνη ανεβαίνουμε όλο παραθαλάσσια για τον Μανταμάδο όπου θα περάσουμε από το μοναστήρι του Ταξιάρχη. Από τον Μανταμάδο προχωράμε για τη Συκαμινιά και το γραφικό χωριό Βαφειός, από όπου θα φανούν από ψηλά ο Μόλυβος και η Πέτρα. Ο τερματισμός, μετά από τον Βαφειό είναι θέμα λίγων χιλιομέτρων. Μία μικρή, πλέον, διαδρομή ώσπου τον τερματισμό που θα γίνει και πάλι στο Μόλυβο. Εκεί, θα περιμένει όλους, αθλητές και θεατές, το παρτάκι που θα οργανώσουμε το ίδιο βράδυ! Συνδυασμός τουρισμού με ποδήλατο και καλή παρέα, την πιο κατάλληλη εποχή για διακοπές, μίας είναι πολύ πιθανόν φέτος κάποιοι από εσάς να γιορτάσετε τον δεκαπενταύγουστο στο Παρίσι! Καλή επιτυχία σε όλους.

Σημείωση

 Πληροφορίες για τον αγώνα στο www.theotheraegean.com