Κασσελάκης – Αχτσιόγλου: «Φούντωσε» η κόντρα μετά την επικίνδυνη δήλωση για τα Κατεχόμενα


Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μία δήλωση που προκάλεσε οργή και έντονες αντιδράσεις, με την Έφη Αχτσιόγλου να κάνει λόγο για άγνοια και να ζητά την άμεση ανάκληση από τον αντίπαλό της στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης για τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου. Οι δηλώσεις που έκανε ο πρώτος το βράδυ της Πέμπτης (21/9) σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσής του στο Αιγάλεω, ήταν αυτές που έβαλαν «φωτιά» στο σκηνικό των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. Η επικίνδυνη δήλωση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος χαρακτήρισε ως «κρατίδιο», «δικό τους» (σ.σ. της Τουρκίας), τα Κατεχόμενα ξεσήκωσε όπως ήταν απόλυτα λογικά σφοδρές αντιδράσεις.

Ο ίδιος έσπευσε να δικαιολογηθεί, μιλώντας για κούραση και για μπέρδεμα των ελληνικών λέξεων επειδή «ξεριζώθηκα από 14 ετών», όπως είπε. «Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα», είπε χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, για τη διαχείριση στα Ελληνοτουρκικά.

Λίγη ώρα αργότερα, η Έφη Αχτσιόγλου έσπευσε να ασκήσει σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη με δήλωσή της. Η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στη δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για τα Κατεχόμενα και την Κύπρο, η οποία δικαιολογημένα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα σοβαρό σφάλμα το οποίο αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

«Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων)», είπε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτείς σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική».

«Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας», τόνισε κλείνοντας.

Στα χαρακώματα και τα εκατέρωθεν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, έσπευσαν να καλύψουν το επικίνδυνο ολίσθημα, κάνοντας λόγο για σαρδάμ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως ήταν γλωσσικό λάθος η αναφορά «κρατίδιο», για τα Κατεχόμενα, και τόνισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης αμέσως έσπευσε να διορθώσει και να αναφέρει τον όρο ψευδοκράτος.

Στον αντίποδα, ο Νάσος Ηλιόπουλος που αποτελεί ένα από τα επιφανή στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου, έκανε λόγο για άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη. «Η δήλωση Κασσελάκη για τα Κατεχόμενα, δεν ήταν λεκτικό λάθος, αλλά άγνοια», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr