Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών


Κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών . Σε όλη της Ελλάδα και στο εξωτερικό πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους πληθυσμούς των τοπικών κοινωνιών προκειμένου οι κάτοικοι να ενημερωθούν για τη λειτουργία, τη φιλοσοφία και τη δράση  των φορέων, που ασχολούνται με την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτησιογόνων ουσιών.


Φέτος το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης & την Κινητή Μονάδα Λέσβου ΠΒ Αιγαίου θα πραγματοποιήσουν μουσική εκδήλωση στα Τσαμάκια  με τη συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων του νησιού ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για το στόχο λειτουργίας των φορέων. 


Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Λέσβου, MAGMA GR (ΜΑΓΜΑ) ΚΑΙ THE DOCTOR & THE BLUESBOTHERS. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 26 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 21:00 -24:00  στα Τσαμάκια και το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι  «Συλλογί-σου» 

 

Παράλληλα θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα με έντυπο ενημερωτικό υλικό στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης επί της οδού Ερμού. Τα ενημερωτικά περίπτερα θα λειτουργήσουν από τις 10.30-12.30 και έτσι θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να πάρει πληροφορίες από το έμπειρο προσωπικό των μονάδων.