Λέσβος: Πυρετώδεις προετοιμασίες – Διανέμονται παραβάν, κάλπες και ψηφοδέλτια


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις βουλευτικές εκλογές, την Κυριακής της 21ης Μαΐου, με τη διανομή του απαραίτητου εκλογικού υλικού να έχει ήδη αρχίσει στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Οι σάκοι περιέχουν ψηφοδέλτια, φακέλους, βιβλία για την εφορευτική επιτροπή, τα οποία έχουν σφραγιστεί, γραφική ύλη, εκλογικούς καταλόγους, εγκυκλίους, σχετική εκλογική νομοθεσία, κ.ά. 

Παράλληλα, οι Δήμοι διέθεταν ήδη από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις κάλπες και παραβάν, ενώ στις περιπτώσεις που προκύψει η αναγκαιότητα κάλυψης επιπλέον αναγκών, η Περιφέρεια διαθέτει επάρκεια προς εφοδιασμό.Τα εκλογικά τμήματα, που έχουν συσταθεί στον Νομό Λέσβου, εφοδιάζονται με επαρκές υλικό για την υποστήριξη της όλης διαδικασίας και την διεξαγωγή των εκλογών. 


Να σημειωθεί ότι προπαρασκευαστικές ενέργειες δεν είναι μόνο αυτές που σχετίζονται με τη διανομή εκλογικού υλικού, αλλά και εκείνες που αφορούν στην έκδοση σειράς διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, όπως είναι ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας, αλλά και διαβιβάσεις υπηρεσιακής εκλογικής αλληλογραφίας σε αρμόδιους φορείς, όπως τα Πρωτοδικεία και Εφετεία του Νομού.