Μπαρτζώκας, ο κορυφαίος και η ώρα της αλλαγής για την Εθνική ομάδα


Ο Παντελής Βλαχόπουλος απο το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής όλων των εποχών και σε όλα τα αθλήματα στη χώρα μας και γιατί η Εθνική ομάδα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.


Μόνο αν κάποιος βλέπει οπαδικά τον αθλητισμό στην Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής όλων των εποχών. Σε όλα τα σπορ. Ο coach του Ολυμπιακού αναδείχθηκε για τρίτη φορά καλύτερος τεχνικός στην Ευρώπη, κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.


Ο Μπαρτζώκας είναι και ο μοναδικός που το έχει πάρει back to back.


Αν δεν ήταν Έλληνας -οτιδήποτε ελληνικό δεν έχει την πρέπουσα αναγνώριση- θα αναφερόμαστε στο όνομά του με την λέξη: μύθος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει διανύσει μία μυθική διαδρομή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι στην παρούσα φάση ο πιο περιζήτητος προπονητής στην Ευρωλίγκα. Είναι ένα κράμα έμπειρου, σύγχρονου, πειθαρχημένου και αφοσιωμένου ανθρώπου στο σπορ που αγαπά και υπηρετεί από μικρό παιδί το μπάσκετ.


υτή την στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο για τον Ολυμπιακό και πρέπει να γίνει ο άνθρωπος που θα ηγηθεί μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τη νέα εποχή στην Εθνική ομάδα.


Ήρθε, λοιπόν, η ώρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει στον πάγκο της ενόψει Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όλους τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, άλλωστε, είχε κάνει πρόταση και στους τρεις να βρεθούν στο πλευρό του στο Ευρωμπάσκετ 2022. 

Φέτος είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου οι τρεις μετρ του είδους να είναι οι leaders της Ελλάδας τον Αύγουστο στη Μανίλα, σε ένα σχήμα made in USA και να σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή για την Εθνική ομάδα μπάσκετ. 

 
Η Ελλάδα έχει ένα καταπληκτικό ρόστερ με επικεφαλής τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σκεφτείτε πόσο πλήρες θα ήταν το πακέτο αν στον πάγκο βρεθούν μαζί Ιτούδης, Μπαρτζώκας και Σφαιρόπουλος. 


Μαζί τους πρέπει να είναι και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος μετά από μία εξαιρετική χρονιά με το Περιστέρι, δείχνει έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα του. Συν τοις άλλοις το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας μας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έχει απόλυτο σεβασμό στον αθλητή, προπονητή και άνθρωπο Σπανούλη, κάτι που θα τον βοηθήσει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού του σε παιχνίδια με κανονισμούς FIBA. O Kill Bill επίσης μπορεί να είναι ένα extra χαρτί της Εθνικής ομάδας στα αποδυτήρια, καθώς υπάρχει καθολική αποδοχή απ' όλους τους διεθνείς. Άλλωστε οι σχέσεις του Kill Bill με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Βασίλη Λιόλιο είναι εξαιρετικές και ας μην ξεχνάμε ότι ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ, είχε προτείνει πέρυσι στον Σπανούλη να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα παράθυρα. 



ΠΗΓΗ : sport24.gr