Εκλογές ΕΠΣΛ: Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή..



Του Γιώργου Στεφάνου

Άλλη μια υποψηφιότητα για την Προεδρία της ΕΠΣΛ η οποία προκαλεί τουλάχιστον απορία, πληροφορηθήκαμε ότι κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα και δεν είναι άλλη από αυτήν του τέως Προέδρου Κυριάκου Πετρέλλη. Ο επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Ένωσης επί Προεδρίας Σταύρου Ψαρόπουλου είχε εκλεγεί πέρυσι στην θέση του Προέδρου μετά από σύμφωνη γνώμη των τότε παρατάξεων που κατέβαιναν στις εκλογές, ωστόσο παρέμεινε για μερικές ημέρες μόνο στην θέση του καθώς παραιτήθηκε καταγγέλλοντας τότε ότι δεν είχαν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα ως προς την ανάδειξη μελών του ΔΣ, δηλαδή ως προς τις θέσεις που αυτές κατανεμήθηκαν. 

Μάλιστα ο κ. Πετρέλλης ζητούσε τότε να ξανά γίνουν εκλογές με όλα τα σωματεία και τα 44 ενεργά ώστε να υπάρχει αντιπροσωπευτικό ΔΣ. Από την παραίτηση του και μετά πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, χρονικό διάστημα στο οποίο δεν είχε καμία επαφή με την Ένωση, με την ΕΠΣΛ να μην έχει ουσιαστικά Πρόεδρο και να λειτουργεί με δεκαμέλες διοίκηση όπου χρέη Προέδρου εκτελούσε ο Γιώργος Καραθανάσης με την συμβολή του Γραμματέα Παντελή Βερρή ο οποίος είναι και υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Ιουλίου. 

Τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις της ΕΠΣΛ διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα, σε μια δύσκολη περίοδο για τα σωματεία λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κατάστασης, ενώ οργανωτικά η σημερινή διοίκηση απέδειξε ότι έχει σχέδια και όρεξη για το μέλλον, κάνοντας μικρές παρεμβάσεις αλλά ουσιαστικές και στον τρόπο διεξαγωγής. 

Η υποψηφιότητα Πετρέλλη αντιμετωπίζεται με έκπληξη από το ποδοσφαιρικό κόσμο και δυσπιστία από τα σωματεία, καθώς είναι απορίας άξιον γιατί ενώ ήταν Πρόεδρος και είχε την θέση αυτή πριν ένα χρόνο, παραιτήθηκε και ξανά διεκδικεί την ψήφο των σωματείων. Τι άλλαξε μέσα στον έναν χρόνο αυτόν πρακτικά? Άλλαξε η σύνθεση του ΔΣ? Όχι. Με τα ίδια μέλη θα κληθεί να διοικήσει ο κ. Πετρέλλης αν εκλεγεί, με τους ίδιους θα συνεργαστεί με τους ίδιους θα συμφωνήσει ή θα διαφωνήσει. Αυτοί οι δέκα που ήταν και πριν ένα χρόνο, όταν έφυγε και τους κατήγγειλε, αυτοί θα είναι και τώρα άρα με τους ίδιους έχει να κάνει. Οπότε πραγματικά είναι απορίας άξιον γιατί κατεβαίνει εκ νέου και πως θα συνεργαστεί μαζί τους πλέον αν εκλεγεί. Γιατί τότε δεν μπόρεσε και σήμερα θα μπορέσει?

Με τι όραμα και τι αφήγημα θα πάει στα σωματεία και πως θα πείσει ότι δεν θα επαναληφθεί η περσινή του παραίτηση? Ποιος εγγυάται στα σωματεία ότι δεν θα ξανά αποχωρήσει όταν βρει τα δύσκολα, όταν δεν θα υπάρχουν αυτή την φορά συμφωνηθέντα και όταν το ΔΣ θα είναι μοιρασμένο ουσιαστικά?

Δεν θα μιλήσω για κορεσμό, ξανά ζεσταμένα φαγητά κτλ. 

Στην Δημοκρατία και στις εκλογές όλοι έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν. 

Ωστόσο δεν μπορώ να μην καταθέσω την προσωπική μου άποψη. Η ΕΠΣΛ δείχνει ότι αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο. Ο χρόνος αυτός της μεταβατικής διοίκησης απέδειξε ότι πρέπει να δοθεί χώρος και χρόνος στους νεότερους . Σε αυτούς που έχουν όρεξη, έχουν επιθυμία, έχουν όραμα και δεν έχουν κορεστεί δεν έχουν ξεμείνει από ιδέες και φιλοδοξίες. 

Για μένα προσωπικά και η παραίτηση Πετρέλλη πέρυσι ήταν λάθος και μεγαλύτερο λάθος είναι η σημερινή του υποψηφιότητα. Γιατί ακυρώνει την πορεία όλων αυτών των χρόνων που είχε στην ΈΠΣΛ. Όπως λάθος είναι και η ενασχόληση παλιών παραγόντων που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να υπάρξει διάδοχη κατάσταση που δεν θα ελέγχεται. 

ΥΣ1: Μην βάζετε τα σωματεία σε διαδικασία πλειστηριασμού ξανά… 

ΥΣ2: Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή..