Ιατρικά Προπλάσματα & εξοπλισμό για εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στα σωματεία της ΕΠΣ Λέσβου


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέδωσε στους εκπροσώπους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου  Ιατρικά Προπλάσματα & εξοπλισμό για εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για την διεξαγωγή σεμιναρίων σε αθλητές, παράγοντες και σε όλους τους εμπλεκόμενους με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο ειδικός συνεργάτης της Περιφέρειας Μιχάλης Πολυπαθέλλης, ο Εκτελών χρέη Προέδρου στην ΕΠΣΛ Γιώργος Καραθανάσης, ο Γραμματέας Παντελής Βερρής και ο Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣΛ Λάμπρος Σταθάκης. 

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Παραδίδουμε στους εκπροσώπους της ΕΠΣΛ και στα σωματεία της Λέσβου τον απαραίτητο εξοπλισμό πρώτων βοηθειών που μας ζητήθηκε,  ώστε να μπορούν να εκπαιδευτούν όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι χρέος μας να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει να κάνει με την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και αξίζουν συγχαρητήρια και στην διοίκηση της ΕΠΣΛ και ιδιαίτερα στον κ. Σταθάκη που έχουν θέσει ως προτεραιότητα την υγεία των αθλητών».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κουρσουμπάς δήλώσε:

« Είναι χαρά μας όταν μπορούμε και ικανοποιούμε αιτήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των αθλητών και αυτό οφείλουμε να πράττουμε. Ο εξοπλισμός που σήμερα παραδίδουμε θα χρησιμοποιηθεί από τον κ. Σταθάκη και είμαι βέβαιος ότι θα αξιοποιηθεί κατάλληλα».

 

Ο Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣΛ Λάμπρος Σταθάκης δήλωσε:

«Είμαι συγκινημένος γιατί επιτέλους αποκτήσαμε εκπαιδευτικό εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών και θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε σεμινάρια και να ενημερώσουμε τους παράγοντες και τα σωματεία για το πώς μπορούν να σώσουν μια ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την θετική τους ανταπόκριση στο αίτημα μας, καθώς ο εξοπλισμός αυτός είναι πολύτιμος για μας ως Υγειονομική Επιτροπή και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ασφάλεια των αθλητών».

Από την μεριά τους οι κ.κ. Βερρής και Καραθανάσης ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την γενικότερη στήριξη που παρέχει στην ΕΠΣΛ και τόνισαν την εξαιρετική συνεργασία που είχαν την ποδοσφαιρική σεζόν που ολοκληρώθηκε.