Καταγγελίες από τον Νίκο Χηρα για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Λέσβου


Ανακοίνωση από την παράταξη Ξεκινάμε για τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου

 

Δημοτική παράταξη

           ΞΕΚΙΝΑΜΕ

Δήμου δυτικής Λέσβου

 

   Ο ευτελισμός και η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεχίζονται και έχουν ονοματεπώνυμο πλέον. Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή Βέρρου με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο του οργάνου κ. Γελαγώτη, εξακολουθεί να εμπαίζει τους δημοτικούς συμβούλους και να συμπεριφέρεται αντιδημοκρατικά απαξιώνοντας το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου. 

 

Λειτουργώντας εκδικητικά και με «ιδιοκτησιακή» λογική, λες και ο Δήμος τους ανήκει, προβαίνουν σε ενέργειες που μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα προς όφελος τους φυσικά. 

 

    Ενώ ο μοναδικός χώρος που πληροί αυτή την στιγμή τις προϋποθέσεις να διεξαχθεί ένα κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτός που μέχρι σήμερα διεξάγονταν οι συνεδριάσεις στην Αγία Παρασκευή, εντούτοις όρισαν ως νέο χώρο αυτόν του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής στις ωρα 19:00 .  Αγνόησαν πλήρως τις ενστάσεις μας για την συγκεκριμένη  επιλογη χώρου και  έγκυρα τους ενημερώσαμε ότι δεν θα  παράστουμε. 

 

 Συγκάλεσαν την επομένη  νέο ΔΣ αρχικά στις 15.00 (!!) όπου και   δεν υπήρξε απαρτία  ενώ η τελευταία σύγκληση έγινε  την επομένη ακριβώς στις 15:30 . Μια ώρα άκρως ακατάλληλη για το σύνολο σχεδόν των Δημοτικών Συμβούλων και σε ένα χώρο όπου ταυτόχρονα διεξάγονταν οι εκλογές των εκπαιδευτικών ενώ στις 17.00 υπήρχε προγραμματισμένη άλλη εκδήλωση.

 

Πέραν όλων αυτών που από μόνα τους δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς όλους μας, η συνεδρίαση διεξήχθη με ένα μικρόφωνο μόλις το οποίο θα ήταν κατάλληλο για εκδηλώσεις πανηγυριών το καλοκαίρι, όχι όμως για το Δημοτικό Συμβούλιο.  

 

Οι λόγοι φυσικά που συνέβησαν τα παραπάνω και οδηγηθήκαμε σε αυτές τις καταστάσεις ήταν προφανείς και αποδείχτηκαν στην συνέχεια.  Η Δημοτική Αρχή  Βέρρου κουτοπόνηρα λειτουργώντας δημιούργησε όλο αυτό στο σκηνικό, παίζοντας «θέατρο» για να μην υπάρξει παρουσία των μελών της αντιπολίτευσης και να περάσει τα θέματα της. Ποια ήταν αυτά?

 

Χωρίς προγραμματική σύμβαση χωρίς να υπάρχει στον προϋπολογισμό , ψήφισαν και  έδωσαν σε προμηθευτή 280.000 ευρώ  (!!), την δε  κοπή χόρτων την θυμήθηκαν Μαϊο μηνα , όταν την περισσότερη δουλειά την κάνουν οι εργάτες του Δήμου και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων , την ανέθεσαν  σε εξωτερικό συνεργείο έναντι 80.000 ευρώ (!!) 

 

ΥΣ: Να μας ενημερώσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του διακοπών του από δω και πέρα για να γνωρίζουμε και εμείς οι απλοί θνητοί πότε θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. 

 

ΥΣ1: Συνήθως οι «πρωταγωνιστές» στα θέατρα βγαίνουν λίγο μετά την έναρξη της παράστασης. Ο κ. Βέρρος προτίμησε να «κρυφτεί» πίσω από την κουίντα και να παρακολουθεί από κει την «παράσταση» των συνεργατών του, βγαίνοντας μόνο στο φινάλε για το χειροκρότημα. Ας είναι.

 

Εκ της παράταξης

   Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 

ΧΗΡΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ