Πλήθος κόσμου τίμησε την εργατική πρωτομαγιά στην Μυτιλήνη (PICS)


Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη χθεσινή απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Η πλατεία Σαπφούς γέμισε με εργατόκοσμο, με νεολαίους, με γυναίκες, τιμώντας την 1η Μάη με το σύνθημα «Κόκκινη Πρωτομαγιά, Πρωτοπόρα Εργατιά».

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το τούρκικο λαϊκό συγκρότημα Grup Yorum που έντυσε μουσικά την συγκέντρωση αλλά και ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης που τραγούδησε αγαπημένα εργατικά τραγούδια.

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Φώτης Κολαράς πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, η Δήμητρα Νιαβή μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, ο Σταύρος Μαντατής πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας, η Στέλλα Γανωτή μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών, ο Νίκος Μπουλμπούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Λέσβου, ο Νίκος Χρυσάφης μέλος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Ασλανίδης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Ακόμη, στη συγκέντρωση συμμετείχε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, το Σωματείο Επισιτιστών και Τουριστικών Επαγγελμάτων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το Άγαλμα Εθνικής Αντίστασης στον Μακρύ Γιαλό, όπου και κατατέθηκαν στεφάνια από το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λέσβου, από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων, από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, από την Κοινότητα Μεταναστών Αλβανών Λέσβου, από Εργαζόμενους Πρόσφυγες και Μετανάστες Δυτικής Αφρικής και από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

Επίσης, στεφάνι κατατέθηκε και από την Μαρία Κομνηνάκα βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ εκ μέρους της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.