Διήμερο συναντήσεων Μουτζούρη - Κικίλια για την προώθηση του Βορείου Αιγαίου

Στη Λήμνο βρέθηκε χτες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδεύοντας τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στα εγκαίνια του ξενοδοχείου Porto Myrina Palace του κ. Χαλαμανδάρη. Οι δυο άντρες είχαν ένα διήμερο συναντήσεων καθώς την προηγούμενη ημέρα είχαν συναντηθεί και στην εκδήλωση της Περιφέρειας στο Κολωνάκι, σε μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά με προϊόντα της Λέσβου με τον κ. Κικίλια να εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις προσπάθειες της Περιφέρειας να προβάλει τα νησιά κάτι που πράττει και ο ίδιος μέσω του Υπουργείου με ειδικό πρόγραμμα.


Πρόκειται για το δεύτερο ξενοδοχείο αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα που συνεργάζεται με τον τουριστικό κολοσσό της Σκανδιναβίας Apollo Travel Group. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Άγγελος Βλάττας-Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινακής, ο Α΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Χρυσός Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης, ο Διευθύνων σύμβουλος της DER Touristik, Soren Hartmann, ο Πρόεδρος της Apollo και επικεφαλής της DER Touristik για τις σκανδιναβικές χώρες, Leif Vase Larsen και ο επικεφαλής της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Peter Reinebo, καθώς και θεσμικοί παράγοντες της Λήμνου. Οικοδεσπότης της όλης εκδήλωσης ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Περικλής Χαλαμανδάρης που ήταν και ο εμπνευστής της Συμφωνίας με τον τουριστικό κολοσσό της Σκανδιναβίας Apollo Travel Group. Μετά το πέρας των εγκαινίων οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους αθλητικούς χώρους του ξενοδοχείου εκφράζοντας τον θαυμασμό τους. Η εκδήλωση καλύφθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV.


Ο Περιφερειάρχης σε δήλωση του ανέφερε:

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, με τον οποίον έχουμε άριστη σχέση από παλαιά και συνεργασία και ο οποίος παρέστη και στην προχθεσινή γαστρονομική εκδήλωση της Περιφέρειας στην Αθήνα, όπου έλαβε τον λόγο και χαιρέτησε. Την επομένη μέρα, μεταβήκαμε μαζί στην Λήμνο, προκειμένου να παραστούμε στα εγκαίνια του Ξενοδοχείου Porto Myrina Palace.

 Είμαι ενθουσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και τις υψηλές υπηρεσίες που προσφέρει αυτή η αθλητική τουριστική μονάδα στους επισκέπτες της. Η παρουσία μου εδώ μαρτυρά την σπουδαιότητα που δίνει η Περιφέρειά μας σε κάθε νέα προσπάθεια ανάδειξης των νήσων μας. Για εμάς ο τουρισμός και μάλιστα ο θεματικός είναι προτεραιότητα όταν μάλιστα συνδέεται με την εξωστρέφεια του Βορείου Αιγαίου, με νέες θέσεις εργασίας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Συγχαρητήρια σ όλους όσοι συνέβαλαν σ αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα»