Ομιλητής στην ενότητα «Ενδυνάµωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας» ο Χαράλαμπος Αθανασίου στο 14ο Συνέδριο της Ν. Δ


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΝΔ Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου συμμετείχε στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας , που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6-8 Μαΐου στην Αθήνα. 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου συμμετείχε ως ομιλητής στην ενότητα «Ενδυνάµωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας».

Στην αρχή ο κ. Αθανασίου έκανε μία συνοπτική αποτίμηση του  Κυβερνητικού έργου της τριετίας και στη συνέχεια  ανέπτυξε το κύριο θέμα της παρέμβασής του , που ήταν το «Μεταναστευτικό Ζήτημα». 

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο τι παρέλαβε η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ . ποιο είναι το διεθνές νομικό πλαίσιο και σε ποιες παρεμβάσεις (νομοθετικές και διοικητικές) προέβη η Κυβέρνηση για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. 

 

Κατά τη διαδικασία των εργασιών του Συνεδρίου συνομίλησε με πλήθος Μυτιληνιών και Λημνιών συνέδρων, οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρόν στο Συνέδριο της παράταξης, πολλοί εκ των οποίων έκαναν καίριες παρεμβάσεις. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η εκλογή της κ. Χριστίνας Νιάνια στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Αθανασίου δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την επιτυχία του Συνεδρίου και αξίζουν συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή. Όλοι οι Σύνεδροι αναφέρθηκαν στη ψυχική ενότητα της παράταξής μας, τονίζοντας την Κεντροδεξιά φιλελεύθερη φυσιογνωμία της. Εκδήλωσαν ομόφωνα:

 

α)τη στήριξή τους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,

β)την ανάγκη ενδυνάμωσης του κοινωνικού Κράτους 

γ) την ικανοποίησή τους για την αμυντική θωράκιση της χώρας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και

δ) την ανάγκη πραγματοποίησης συνεχών επαφών και ενημέρωσης των πολιτών για το επιτευχθέν Κυβερνητικό έργο ,καθώς και τη συνεχή κινητοποίηση των μελών του κόμματος ενόψει των προσεχών Βουλευτικών εκλογών, που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.