Ανακατασκευάζονται το γήπεδο Γεώργιος Σκούφος και το γήπεδο μπάσκετ των ΕΠΑΛ Μυτιλήνης


Ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας της Μυτιλήνης θα υλοποιηθεί εντός έξι (6) μηνών.

Την 15/4/2022, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με την Εργοληπτική Επιχείρηση «Μ. & Ι. ΜΙΧΑΛΑΚΕΛΛΗΣ – Ε. ΤΣΩΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» την ανακατασκευή των γηπέδων: α) Ποδοσφαίρου «Γ. Σκούφος» (πίσω από το ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και β) Μπάσκετ του ΕΠΑΛ, συνολικού ποσού μετά την ηλεκτρονική δημοπρασία 223.709€.

Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Περιφερειακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι «ως πρώτιστο μέλημά μας και ως βασικό μας στόχο θέσαμε εξαρχής τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων που αφορούν την Παιδεία και τον Αθλητισμό. Με την παραπάνω σύμβαση θα προστεθούν άλλοι δύο αθλητικοί χώροι ανεβάζοντας τον αριθμό τους εκείνων που υλοποιούμε, αυτή τη στιγμή, σε περισσότερους από είκοσι. Με την τοποθέτηση του κατάλληλου χλοοτάπητα στο γήπεδο «Γ. Σκούφου» θα δώσουμε τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις για καλύτερη εκγύμναση των μελών των ποδοσφαιρικών και αθλητικών συλλόγων της Δ.Ε. Μυτιλήνης».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε ότι «το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης δεν ήταν αρκετό να φιλοξενεί όλες τις ομάδες και όλους τους αθλητές για προπόνηση και αγώνες, γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανακατασκευάσουμε το Γήπεδο “Γ. Σκούφος” (με φυσικό χλοοτάπητα, με δίκτυο αποστράγγισης ομβρίων του αγωνιστικού χώρου, με αρδευτικό δίκτυο για την διαβροχή του φυσικού τάπητα κ.α.).

Το συγκεκριμένο γήπεδο θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες για προπόνηση των αθλητών και των ποδοσφαιρικών ομάδων (ανδρών και γυναικών), θα υπάρχει η δυνατότητα ορισμού αυτού του γηπέδου ως έδρα σε επίσημους αγώνες, και θα χρησιμοποιηθεί, επίσης, για αποθεραπεία και αποκατάσταση αθλητών κ.α.

Παράλληλα, στο Γήπεδο Μπάσκετ (μπροστά από το ΕΠΑΛ) θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με το Πιστοποιητικό ITF και FIBA, εξαρχής μπασκέτες σε νέες βάσεις, αθλητικός τάπητας, σετ πετοσφαίρισης, και θα γίνει χρωματισμός και επισκευή των υφιστάμενων κερκίδων και τοίχων περίφραξης».