Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα «Μια πρώτη μάχη κερδήθηκε. Η Ανάσταση του Λεσβιακού λαού είναι κοντά»


Ανακοίνωση από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου που απαντά και στους γνωστούς επιτήδειους του διαδικτύου... τους έχει πάρει χαμπάρι πλέον ο κόσμος και ο Περιφερειάρχης!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μια πρώτη μάχη κερδήθηκε. Η Ανάσταση του Λεσβιακού λαού είναι κοντά. Σήμερα το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση εργασιών σε εκτάσεις δασικής μορφής στην Βάστρια μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί.

Έχοντας δει τις επιτηδευμένες μεταφράσεις της απόφασης από διάφορους επιτήδειους του διαδικτύου θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Λεσβίους ότι δασικές εκτάσεις στη Βάστρια αποτελούν 25 στρέμματα που προορίζονται για να γίνουν οδοί πρόσβασης αλλά και 50 στρέμματα που είναι μέρος της κύριας δομής. Μέσα από την κύρια δομή περνάει ρέμα το οποίο είναι δασικό και προστατευόμενο και στο οποίο έχουν γίνει ήδη κάποιες επεμβάσεις.

‘Όπως πληροφορούμαστε και για αυτή την παρανομία θα κινηθούν νομικές διαδικασίες πολύ σύντομα. Άρα η απόφαση αφορά και την κύρια δομή.

Η Ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν μπορεί να δηλώσει αναρμόδια και να κλείσει τα μάτια μπροστά στην επιτελούμενη περιβαλλοντική καταστροφή, όπως εντέχνως το υπουργείο με νομικίστικα τεχνάσματα προσπάθησε να επιτύχει. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Μηταράκης ότι οι Έλληνες δικαστές κρίνουν σύμφωνα με το γράμμα αλλά και το πνεύμα του νόμου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι ο αγώνας, για να σωθεί το δάσος του νησιού μας και για να μην μετατραπεί η Λέσβος σε φυλακή -γκέτο εγκλωβισμένων ανθρώπων και υποβαθμισμένη περιφέρεια της Ευρώπης και της Ελλάδας, είναι μαραθώνιος. Λίγοι έχουν πιστέψει και αγωνίζονται με σθένος γι’ αυτό μέχρι σήμερα. Και επειδή τα πράγματα θα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους σημειώνουμε ότι η Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου βρέθηκε πάντοτε στις επάλξεις και έχει υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα τον δίκαιο μας αγώνα, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και αγνοώντας το κόστος, αντιλαμβανόμενη πλήρως το καθήκον της να υπερασπίζεται το συμφέρον των κοινωνιών των νησιών μας.

Παροτρύνουμε όλους θεσμικούς φορείς της Λέσβου να την μιμηθούν. Δημιουργώντας αρραγές Παλεσβιακό μέτωπο θα καταφέρουμε να απεγκλωβίσουμε το νησί μας από τη μέγγενη του μεταναστευτικού οριστικά. Είναι στο χέρι μας…