Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης η σταύρωση του Ιησού σε όλη την Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο μονότονος ήχος της πένθιμης καμπάνας, μετέφερε απ’ άκρη σ’ άκρη της Λέσβου το μήνυμα του μεγάλου πένθους.

Ο Ιησούς, όπως ακριβώς προέβλεψαν οι γραφές και οι προφήτες Σταυρώθηκε από τους διώκτες του, και παρέδωσε το πνεύμα στον Θεό Πατέρα.

Στις εκκλησίες της Λέσβου εκατοντάδες πιστοί μετα από 2 χρόνια απουσίας και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας είχαν συρρεύσει από το απόγευμα για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη το Δράμα του Θεανθρώπου Χριστού.

Σε όλες τις εκκλησιές της Λέσβου, από τις λαμπρότερες έως και τα μικρά ταπεινά ξωκλήσια, ακούστηκε χθες το βράδυ το «Σήμερον κρεμάται επι ξύλου».

Διαβάστηκαν  τα περίφημα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και 6ο ψάλθηκε το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανευόταν από τους ιερείς.

Μετά το πέρας των 12 ευαγγελίων, στις εκκλησίες ο κόσμος συγκέντρωνε τα λουλούδια προκειμένου να ξεκινήσει το στόλισμα του επιταφίου, το οποίο υποδέχτηκε το σώμα του Χριστού σήμερα Μ. Παρασκευή το πρωί.

Στην Συκουντα Λέσβου όπως κάθε χρόνο προ πανδημίας έτσι και φέτος το χωριό ζωντάνεψε από κόσμο όλων των ηλικιών που από νωρίς το απόγευμα είχε γεμίσει την εκκλησία της Παναγιάς για να παρακολουθήσει την σταύρωση του Χριστού

Το LesvosPost παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στον παραδοσιακό οικισμό Συκουντα  του Δήμου Μυτιλήνης και κατέγραψε πλάνα από την λειτουργιά.

 

Στην Καλλονή στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Ιωάννου βρέθηκαν περά από τον Δήμαρχο δυτικής Λέσβου και την στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ , οι βουλευτές του νομού Χαράλαμπος Αθανασίου της Ν.Δ και Γιάννης Μπουρνους του ΣΥΡΙΖΑ.

Βίντεο από kalloninews.gr