Τουρκικά ΜΜΕ: Οι κάτοικοι της Λέσβου αγοράζουν τα πάντα από το Αϊβαλί και φεύγουν



Το Αϊβαλί είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, διατηρώντας ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί το εμπορικό κέντρο της περιοχής μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά.

Στα οφέλη της τουριστικής κίνησης ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου και την Τουρκία αναφέρεται Τούρκος δημοσιογράφος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός ανάμεσα στα νησιά του Αιγαίου και την Τουρκία ή καλύτερα με τις ακτές και τις πόλεις της Τουρκίας γινόταν με πλοία τύπου καταμαράν».

«Οταν αυτό δεν κατέστη δυνατό ο τουρισμός επηρεάστηκε αρνητικά και για αυτό πλέον από σήμερα άρχισαν τα δρομολόγια με φέριμποτ από το Κουσάντασι του νομού Αϊδινίου προς τη Σάμο και την Πάτμο» προσθέτει στο ρεπορτάζ του, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

Και ενημερώνει ότι «Κατά τον ίδιο τρόπο αρχίζουν δρομολόγια φέριμποτ στις 13 Απριλίου από Αϊβαλί και στις 14 Απριλίου από τη Μυτιλήνη».

«Σχετικά με τη Μυτιλήνη, στην πραγματικότητα είναι πολύ ενδιαφέρον ότι αυτοί όχι μόνο πάνε στην Τουρκία άλλα οι Ελληνες της Μυτιλήνης αγοράζουν τα πάντα από το Αϊβαλί και φεύγουν.

»Το δυναμικό εδώ είναι μεγάλο, το νησί είναι μεγάλο και υπάρχουν δυνατότητες να βρουν τα πάντα για το σπίτι τους στην Τουρκία. Από την άλλη, η Ελλάδα είναι μακριά», καταλήγει ο ίδιος:

Πηγή https://politic.gr/