Παλλεσβιακος ξεσηκωμός την Τετάρτη για την ακρίβεια- Μαζική συμμετοχή στην απεργία


Όλα τα καλέσματα από φορείς, επιτροπές και συλλόγους

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ! ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να κατακτήσουμε γνώσεις πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζουμε, για να αποκτήσουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε ώστε να αναζητήσουμε δουλειά με καλύτερους όρους. Για να καταφέρουμε να είμαστε εδώ περάσαμε από την επίπονη διαδικασία των πανελληνίων, αντέξαμε να κάνουμε μάθημα πίσω απ’ τις οθόνες με το Πανεπιστήμιο κλειστό για ενάμιση χρόνο και εμείς και οι οικογένειες μας κάνουμε πολλές θυσίες για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε ένα ακριτικό νησί.

Το Πανεπιστήμιο άνοιξε όμως τα προβλήματα που συναντάμεόλο και μεγαλώνουν. Το τεράστιο κύμα ακρίβειας μας πλήττει όλους και αναγκαζόμαστε να κόβουμε κάθε μήνα τα έξοδα μας γιατί οι τιμές σε όλα τα καθημερινά είδη έχουν πάρει φωτιά. Στα ήδη τεράστια ενοίκια ήρθαν να προστεθούν και λογαριασμοί ρεύματος 200 και 300 ευρώ για 30 τετραγωνικά.Πολλοί από εμάς εργαζόμαστε για να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, θυσιάζοντας χρόνο από τις σπουδές μας και με εξευτελιστικούς μισθούς που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά.

 

Δε δεχόμαστε να ζούμε τον 21ο αιώνα σε αυτές τις συνθήκες! Δε δεχόμαστε να μην υπάρχει θέρμανση  στο πανεπιστήμιο και στα δωμάτια των εστιών. Δε δεχόμαστε ναζούμε με το φόβο ότι αν δε βάλουμε τον κωδικό μας στη λέσχη για λίγες μέρες, θα μας πετάξουν εκτός της δωρεάν σίτισης.Δε δεχόμαστε να σχολάμε από το πανεπιστήμιο 9 το βράδυ και το λεωφορείο να έρχεται στις 10!

 

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Δεν ήρθαμε μέχρι εδώ για να αφήσουμε τη σχολή στη μέση επειδή δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα! Δεν ήρθαμε μέχρι εδώ για να φοβόμαστε να ανάψουμε θέρμανση! Τώρα, Πανεπιστήμιο και Κυβέρνηση να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας!

Η μόνη απάντηση που παίρνουμε στις ανησυχίες μας είναι η σιωπή. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου γνωρίζει την κατάσταση και τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά δεν κάνει τίποτα. Οι πλειοψηφίες στα Δ.Σ των Φοιτητικών Συλλόγων είναι εξαφανισμένες και οι σύλλογοι δεν κάνουν ούτε μια συνέλευση για να συζητήσουμε όσα μας απασχολούν.

 

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση που μας λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τις ανάγκες μας, σκορπάει προκλητικά 4 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ, αγοράζει αεροπλάνα και φρεγάτες για να συμμετέχουν στις αποστολές των Γάλλων και των Αμερικάνων. Βάζει τη χώρα μας και τις ζωές μας σε μεγάλο κίνδυνο στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία! Οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται σαν πολεμικό ορμητήριο, ξένα αεροπλανοφόρα, άρματα και στρατιωτικοί περνάνε ανενόχλητοι από τη χώρα μας και διευκολύνονται για να ματώνουν τους λαούς όλου του κόσμου.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Ουκρανίας που ξεριζώνεται εξαιτίας της βάρβαρης ρωσικής εισβολής! Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και κανένας φαντάρος να μη βγει εκτός συνόρων!

Έχουμε τη δύναμη! Μετατρέπουμε την οργή μας σε οργανωμένο αγώνα! Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας για όλα όσα έχουμε ανάγκη γιατί δε θα μας τα χαρίσει κανένας αν εμείς δεν τα απαιτήσουμε!

Διεκδικούμε:

·         Αύξηση στη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου για να καλυφθούν οι ανάγκες μας

·         Μέτρα για την ανακούφιση των φοιτητών από την ακρίβεια και τους λογαριασμούς.

·         Στεγαστικό επίδομα και περισσότερα δωρεάν δωμάτια

·         Περισσότερα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από και προς το πανεπιστήμιο. Να υπάρχουν επιπλέον δρομολόγια μέχρι τις εστίες της Καλλιθέας.

·         Βελτίωση των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης στις εστίες.

·         Επιδότηση της μετακίνησης μας από και προς τη Λέσβο

·         Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα! Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών! Αλληλεγγύη στο λαό της Ουκρανίας!

Κόντρα στην μιζέρια διαλέγουμε τον δρόμο της διεκδίκησης, της αλληλεγγύης, του αγώνα! Έχουμε αποδείξει και όταν το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό πως οι φοιτητές μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ!

 

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στην Πανελλαδική Απεργία στις 6 Απρίλη. Όλοι στη φοιτητική πορεία την Τετάρτη 6/4! Συγκέντρωση στις 10:00 στα Κεντρικά Λύκεια!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

 

 

Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Λέσβου

 

Η Γενική Συνέλευση της 02/04 ήταν ηχηρό κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία! Όλοι-ες 6 Απρίλη και ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς!

 

H Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Λέσβου, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Απρίλη Γενική Συνέλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (Κομνηνάκη 43), με θέμα την συμμετοχή του σωματείου μας στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 6 Απρίλη.

 

Παρουσιάστηκε από το Δ.Σ. το πλαίσιο πάλης ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και στη συζήτηση που ακολούθησε, πήραν τον λόγο συνάδελφοι από πολλούς χώρους εργασίας και μετέφεραν τα προβλήματα και τις αγωνίες αυτών και των συναδέλφων τους, όπως και προτάσεις για την δράση του σωματείου.

 

Κλείνοντας αποφασίστηκε η συμμέτοχη της Ένωσης στην απεργία της 6 Απρίλη με τα παρακάτω αιτήματα, όπως και περιοδεία στην αγορά της Ερμού αύριο Τρίτη στις 18:30 με σημείο συγκέντρωσης έξω από τα Κεντρικά Λύκεια για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα μέχρι και την τελευταία ημέρα.

·         Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

·         Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

·         Ουσιαστική προστασία των ανέργων.

·         Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ κατά 50%, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό και κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

·          Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

·         Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειά.

·         Προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη κενών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

Όλοι και όλες στην απεργία της 6 Απρίλη!

 Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 10:30 π.μ.

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Το Σωματείο μας απευθύνει κάλεσμα στους συναδέλφους του κλάδου μας να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία-συλλαλητήριο στη πλατεία Σαπφούς, Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. για την ακρίβεια που πλήττει τόσο εμάς όσο και όλους τους ΜΜ κλάδους.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη στη πλατεία Σαπφούς. Καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους του νησιού να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση αλλά και όλους τους αγρότες – κτηνοτρόφους, γιατί η ακρίβεια πλήττει τον κλάδο μας διπλά. Η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια μας έχει γονατίσει όπως όλα τα νοικοκυριά αλλά και η αλματώδης άνοδος των τιμών  σε ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αγροτικά μέσα και εφόδια, μας έχουν οδηγήσει σε πλήρη απόγνωση. Τα ζώα μας υποσιτίζονται και τα χωράφια μας μένουν ακαλλιέργητα. Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.

 

        Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί, όλοι και όλες στην πλατεία Σαπφούς για να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους,  τους επαγγελματοβιοτέχνες,  τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους , τους φοιτητές, για να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε.

       

Το πρωί της Τετάρτης 6 Απρίλη πριν την απεργιακή συγκέντρωση, το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα επισκεφθεί την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για να παρουσιάσει στο Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα και να απαιτήσει την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων από την κυβέρνηση.

 

Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής.

Αφορολόγητο πετρέλαιο

Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Επιδότηση ζωοτροφών και αγροεφοδίων

Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Άμεση αποζημίωση για την ακαρπία του ελαιώνα μας.

Άμεση οικονομική στήριξη από το πρόγραμμα «Deminimis»

 

 

ανακοίνωση των Οικοδόμων για την Απεργία 6 Απρίλη

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΣΤΙΣ 10.30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων &  Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Νήσου Λέσβου την Παρασκευή 1/04/2022 καθώς συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο.

Αποφασίστηκε μπροστά στην Απεργία στις 6 Απρίλη να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις σε μισθούς-μεροκάματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στήριξη του εισοδήματός μας, απέναντι στην πολιτική της ακρίβειας που τσακίζει το εισόδημά μας, απέναντι στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως συμβαίνει και τώρα στην Ουκρανία.

Το Συνδικάτο μας καλεί όλους και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 10.30 π.μ στην πλατεία Σαπφούς

 

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λέσβου καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες να παρευρεθούν στη συγκέντρωση στη πλατεία Σαπφούς, Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακρίβεια ενέργειας και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΛΕΣΒΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, ανακοινώνει την συμμετοχή του στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 προκειμένου να μπεί ένα τέλος στην συνεχιζόμενη ακρίβεια της φοροληστείας και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας.

Η Απεργία αυτή γίνεται στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της γειτονικής χώρας καταπατώντας κάθε έννοιας Δικαίου και με το τίμημα το αίμα αθώων ανθρώπων.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 12 χρόνια τώρα όχι μόνο δεν είχαμε καμία αύξηση στον μισθό μας παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν από τους πετσοκομμένους τους μισθούς (όσα ακόμη έχουν δουλειές ή μισθούς) να πληρώνουν τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα στα  καύσιμα, στο φυσικό αέριο και στα είδη πρώτης ανάγκης για να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρημάτων ομίλων.

Την ίδια στιγμή τραγική είναι η εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Η Κυβέρνηση διαλύει μεθοδικά τις υπηρεσίες των Δήμων ξεπουλάει τα πάντα στους ιδιώτες.

-Η δημιουργία δήθεν «Αναπτυξιακών Οργανισμών» προκειμένου να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν και να τους πληρώνουν όσο θέλουν.

-Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση και διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην αδυναμία εξυπηρέτησης των Δημοτών.

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΜΕΣΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 13ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην Απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας αξιοπρεπής μισθούς και όχι μισθούς πείνας.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 11:00 π.μ.

στην Πλατεία Σαπφούς.

 

                                    ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας της 6ης του Απρίλη, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

 

Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

 

Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

 

Το μισθολόγιο που καθιέρωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2015 (Ν.4354/15) αντί να άρει τις περικοπές των προηγούμενων μνημονίων, των Κυβερνήσεων 2010 – 2015, καθήλωσε τους μισθούς μας, αφού προβλέπει πως καμιά αύξηση δεν θα δοθεί μέχρι 31/12/2022. Ταυτόχρονα πάγωσε τη διετία 2016/2017, για τη μισθολογική μας εξέλιξη, ένα πάγωμα που ισχύει μέχρι σήμερα.

 

Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών ούτε καν στο αίτημά μας για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο (όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα) δεν έδωσαν θετική απάντηση, αλλά δήλωσαν ότι το θεωρούν και άδικο!!! Θεωρούν, δηλαδή, άδικο να πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης ένας εργαζόμενος στο Δημόσιο με 13.000 ευρώ ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα και να μην πληρώνει ένας επιχειρηματίας, στον ιδιωτικό τομέα, με εισόδημα 150.000 ευρώ τον χρόνο.

 

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της. 

 

Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας- είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 

Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

 

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.

 

Σε αυτή συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

1.      Οικονομικά:

·         Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

·         Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

·         Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17

·         Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

·         Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

·         Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

2.      Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

3.      Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

4.      Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

5.      Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη  6 Απριλίου  2022.

 

          ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10:30 π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ

 

         Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος  Λ. Θερμής με απόφαση του ΔΣ καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στη απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 10:30 το πρωί στη πλατεία Σαπφούς.

       Η ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά του νοικοκυριού, αλλά και στη διατροφή, συντήρηση των κοπαδιών μας, στην καλλιέργεια των χωραφιών μας, η τεράστια αύξηση στο ρεύμα και στο πετρέλαιο σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό κάθε βιοπαλαιστή αγρότη – κτηνοτρόφου.  Παλεύουμε με νύχια και με δόντια να παραμείνουμε στα χωράφια μας, στις δουλειές μας, για να παράγουμε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη βασική διατροφή του λαού μας.

        Θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης,  γιατί απειλείται η ίδια η διαβίωσή μας.                                                Διεκδικούμε την υλοποίηση του πλαισίου αιτημάτων που βάζει το οργανωμένο εργατικό και αγροτικό κίνημα και η Ομοσπονδία μας.