Μυτιλήνη: Μεγάλη συμμετοχή στην 3η ποδηλατάδα για τον αυτισμό- (PICS, VID)

φωτο https://aeolos.tv

Κοσμοπλημμύρα την Κυριακή στην προκυμαία της Μυτιλήνης   για την 3η ποδηλατάδα για τον αυτισμό.

Μικροί και μεγάλοι με τα ποδήλατά τους έδωσαν δυναμικό παρών σε μια  διοργάνωση που επιστρέφει δυναμικά δυο χρόνια μετά τους περιορισμούς της πανδημίας και οργανώνει ο Σύλλογος ΣΥΝ- εξέλιξη.


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο ΣΥΝ – εξέλιξη για τα όσα έχει πετύχει από την ίδρυση του μέχρι σήμερα για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και τις οικογένειές τους. 

Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τις δράσεις του Συλλόγου και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη συμμετοχή  αλλά και την αμέριστη στήριξη του κόσμου σε κάθε πρωτοβουλία του.


-Παρουσία Μουτζούρη- Χριστοφα

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης την Κυριακή 3.4.2022, παραβρέθηκε στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης και αφύπνισης για το Φάσμα του Αυτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και συνδιοργανώθηκε από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με διάγνωση στο Φάσμα του Αυτισμού ‘ΣΥΝ-εξέλιξη’ και πλαισιώθηκε από την 3η ποδηλατάδα με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και τερματισμό τα Τσαμάκια. 


Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δράσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Το σύνδρομο του Αυτισμού  δεν κάνει διακρίσεις ποια πόρτα θα  χτυπήσει. Όλοι είμαστε πιθανά θύματα του. Η σύγχρονη θεραπευτική είναι προσανατολισμένη στην εξειδικευμένη παρέμβαση για το παιδί, παράλληλα με την κοινωνική και ψυχολογική στήριξη των γονέων. Στόχος είναι η ανάπτυξη  κοινωνικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων στην επικοινωνία, η  αποδοχή και ο σεβασμός. Ως Περιφερειακή Αρχή, στεκόμαστε κοντά σ’ αυτή τη προσπάθεια για τους ήρωες αυτούς της καθημερινότητας. Συναισθανόμαστε την υποχρέωσή και πράττουμε  ό,τι είναι δυνατόν, για τη δημιουργία ευκαιριών υλοποίησης, όλων των παρεμβάσεων που απαιτούνται για τα παιδιά και τις οικογένειες, που είναι αντιμέτωπες με το Φάσμα του Αυτισμού. »

Με πληροφορίες, βίντεο, φωτο https://aeolos.tv