PICS: Στην φάκα της αστυνομίας οι ληστές της Δυτικής Λέσβου- 3 συλλήψεις- Πάνω από 21.000€ η λεία των κλοπιμαίων


Μια σπείρα που είχε κάνει δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις στη Δυτική Λέσβο εξάρθρωσε η αστυνομία. Η αξίας των κλοπιμαίων υπερβαίνει το ποσό των 21.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες και Ιερό Ναό, που διαπράχθηκαν κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε περιοχές της Δυτικής Λέσβου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές, τέσσερα (4) άτομα – ημεδαποί (δύο 21χρονοι, 22χρονος και 51χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της κλοπής (κατά συναυτουργία), της απείθειας, της αντίστασης, της επικίνδυνης οδήγησης οχήματος και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την(13-03-2022) μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε σε επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Λέσβου, όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 22χρονος (ως οδηγός) και 21χρονος εκ των δραστών. Ακολούθως, ο οδηγός του οχήματος αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης και στην προσπάθεια του να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και ενήργησε επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημα. 

Οι παραπάνω δράστες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα, ενώ ο 21χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη. Στην κατοχή τους, αλλά και στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν –κρυμμένα- και κατασχέθηκαν, κοσμήματα, τιμαλφή και χρηματικό ποσό σε κέρματα και χαρτονομίσματα. Όπως διαπιστώθηκε ο 22χρονος στερούταν και άδειας ικανότητας οδήγησης. 

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, οι δύο συλληφθέντες και ο έτερος ταυτοποιηθείς -21χρονος-, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση -κατά περίπτωση-, διέπραξαν πέντε (5) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες και Ιερό Ναό, στις περιοχές, Βαφειός, Μεσότοπος, Σκάλα Ερεσού και Άγρα της Λέσβου, απ’ όπου αφαίρεσαν, χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και λοιπά τιμαλφή. 

Το μεγαλύτερο μέρος των κοσμημάτων πούλησε ο 22χρονος έναντι του χρηματικού ποσού των -960- ευρώ στον 51χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε σήμερα (14-03-2022) στην περιοχή του Πειραιά και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έχοντας στην κατοχή του πλήθος απ’ τα κλεμμένα κοσμήματα. 

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -21.000- ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.