Παράταση στο Εξοικονομώ ζητά το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου


Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, το Περιφερειακό Τμήμα ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ, καθώς τέθηκε «εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα buildingcert, η οποία είναι κομβικής σημασίας για την έκδοση και τροποποίηση ΠΕΑ για τα προγράμματα Εξοικονομώ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ Ευστράτιος Μανωλακέλλης στην επιστολή του ζητά «όπως μεριμνήσετε άμεσα για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας buildingcert, η οποία είναι κομβικής σημασίας για την έκδοση και τροποποίηση ΠΕΑ για τα προγράμματα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, ενοικιάσεις ακινήτων, πωλήσεις ακινήτων, κ.λ.π. και τις τελευταίες ημέρες έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα, εκατοντάδες συναδέλφους μηχανικούς και χιλιάδες ενδιαφερόμενους.

Για το λόγο αυτό, αιτούμαστε εύλογη παράταση δύο εβδομάδων επιπλέον, στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021, ώστε να διευκρινιστούν ερωτήματα, που έχουν τεθεί από συναδέλφους, να πραγματοποιηθεί αύξηση του προϋπολογισμού και να εξεταστεί πιθανή επανεξέταση κάποιων συντελεστών (“κόφτες”), οι οποίοι, σε συνδυασμό με την εκτόξευση των τιμών στα υλικά οικοδομών, καθιστούν το τρέχον πρόγραμμα όχι τόσο ελκυστικό».

Τέλος, αναφέρεται «στην πάγια θέση του ΤΕΕ Τμ. ΒΑ Αιγαίου και το αίτημά μας για άρση της αδικίας της απομείωσης του προϋπολογισμού στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, λόγω μειωμένου ΦΠΑ, για το οποίο δεν έχουμε λάβει ακόμη πειστικές απαντήσεις».