ΒΙΝΤΕΟ: Μυτιλήνη: Αναβλήθηκε το Εφετείο για τη γυναικοκτονία της 24χρονης Ερατώς-Ένταση στην θέα του δολοφόνου


Στις 5 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας της 24χρονης Ερατούς το Μάιο του 2019, από τον εν διαστάσει σύζυγό της, για την άρση της ποινής των ισοβίων χωρίς ελαφρυντικά που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ισχυριζόμενος ότι τέλεσε το αδίκημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή της δίκης καθώς, όπως υποστήριξε δεν ήταν δυνατή η προσέλευση του δικηγόρου του.

Από νωρίς το πρωί χθες έξω από το δικαστικό μέγαρο συγκλονίζει η παρουσία της μητέρα της δολοφονημένης Ερατώς, Ελένης, που ζήτησε να παραμείνει η ποινή των ισοβίων χωρίς ελαφρυντικά που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον δράστη.

Η εν ψυχρώ δολοφονία με καραμπίνα από τον εν διαστάσει σύζυγό της 24χρονης Ερατώς, όπου στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν η μικρή τους κόρη, είχε συγκλονίσει το Μάιο του 2019 το πανελλήνιο και ήταν η τρίτη γυναικοκτονία μέσα σε 10 μέρες στην Ελλάδα και η 9η το 2019.

Φεμινιστικές οργανώσεις και αλληλέγγυοι πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση έξω από το Δικαστήριο Μυτιλήνης με σύνθημα «Καμιά άλλη δολοφονημένη» και αύριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς καλούν σε πορεία ενάντια στην πατριαρχία και την κουλτούρα του βιασμού.

Ένταση προκλήθηκε στα δικαστήρια κατά την αποχώρησή του δράστη, συλλογικότητες και γυναικείες οργανώσεις φώναζαν συνθήματα και προσέγγισαν την κλούβα της αστυνομίας ζητώντας τα ισόβια να παραμείνουν ισόβια.

 

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

 

Πηγή https://www.ertnews.gr/