Πώς παίζεται το στοίχημα


Ο στοιχηματισμός στο αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης ή ενός αγώνα είναι μια δραστηριότητα που καταγράφεται στην ανθρώπινη ιστορία από τα χρόνια της αρχαιότητας. Δείγματα τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού έχουν βρεθεί από τον πολιτισμό της Κίνας 3.000 χρόνια πριν, μέχρι την Μινωική εποχή, την αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.

Στη σύγχρονη εποχή, το στοίχημα κερδίζει συνεχώς νέους φίλους και στην εποχή του διαδικτύου, ο παίκτης που θέλει να στοιχηματίσει μπορεί να το κάνει πιο εύκολα από ποτέ.

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί πώς παίζεται το στοίχημα; 

Το Stoiximaweb.gr ετοίμασε τον πλήρη οδηγό για να διαβάσεις με απλά και σύντομα λόγια τι χρειάζεται να ξέρει κάποιος για να μπορεί να παίξει στοίχημα. 

Θα μιλήσουμε για τα απολύτως βασικά, αφού δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας για να μπορεί να τοποθετήσει ένα στοίχημα και να επωφεληθεί αν η πρόβλεψή του αποδειχθεί ορθή.

Γιατί παίζουμε στοίχημα;

Το στοίχημα έχει μεγάλη απήχηση σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Οι λόγοι που κάνουν αυτό το παιχνίδι τόσο δημοφιλές μπορεί να είναι διαφορετικοί για τον καθένα, αλλά έχουν τέσσερα βασικά σημεία:

  • Το στοίχημα είναι πολύ απλό να το μάθει κάποιος,
  • Η παρακολούθηση αθλητικών αναμετρήσεων είναι αγαπημένη ασχολία πολλών ανθρώπων και για κάποιους το στοίχημα κάνει την παρακολούθηση μιας αναμέτρησης πιο διασκεδαστική.
  • Υπάρχει η δυνατότητα οικονομικού οφέλους αν η επιλογή του παίκτη επιβεβαιωθεί.
  • Και όλα αυτά χωρίς ο παίκτης να χρειάζεται να ξοδέψει πολύ χρόνο για να παίξει, όπως συμβαίνει σε άλλα παιχνίδια.

Οι παίκτες μπορούν σήμερα να βρίσκουν όλα όσα χρειάζονται για να παίξουν στοίχημα πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά, από την άνεση του σπιτιού τους.

Στοίχημα Online

O πιο εύκολος τρόπος για να παίξει κάποιος στοίχημα σήμερα είναι μέσω διαδικτύου. Από την εμφάνιση των πρώτων στοιχηματικών εταιρειών στο διαδίκτυο στις αρχές του 20ού αιώνα, το διαδικτυακό στοίχημα έχει γίνει τρομερά δημοφιλές. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες στοιχήματος στο διαδίκτυο, με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το στοίχημα στο διαδίκτυο είναι σήμερα πολύ απλή διαδικασία. Μόλις ο παίκτης κάνει ΕΓΓΡΑΦΗ στη στοιχηματική εταιρεία της επιλογής του και βάλει εκεί ένα ποσό με τα οποίο θέλει να στοιχηματίσει, είναι έτοιμος για παιχνίδι!

Τι πρέπει να ξέρω για παίξω στοίχημα online;

Το κάθε στοίχημα αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

  1. Επιλογή σημείου
    Ο παίκτης επιλέγει την πρόβλεψη στην οποία θέλει να στοιχηματίσει, κάνοντας κλικ στην επιλογή του, η οποία μεταφέρεται αυτόματα στο δελτίο στοιχήματος, που συνήθως βρίσκεται στα δεξιά της σελίδας.
  2. Ποντάρισμα
    Ο παίκτης επιλέγει το ποσό που θέλει να ποντάρει, γράφοντας το ακριβές νούμερο στο ειδικό πεδίο του δελτίου.
  3. Απόδοση
    Η κάθε επιλογή συνοδεύεται από μία απόδοση, η οποία συμβολίζει το κέρδος του στοιχήματος σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί.

Επιλογή σημείου

Οι στοιχηματικές εταιρείες στο διαδίκτυο προσφέρουν δεκάδες διαφορετικές επιλογές για στοιχηματισμό σε κάθε αναμέτρηση.

Το πιο γνωστό στοίχημα και αυτό που βρίσκεται στην πρώτη θέση των επιλογών είναι το “Αποτέλεσμα Αγώνα” με επιλογές 1-Χ-2. Το “1” αντιστοιχεί σε νίκη της γηπεδούχου ομάδας, το “Χ” αντιστοιχεί στην ισοπαλία και το “2” αντιστοιχεί στη νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το αμέσως επόμενο σε δημοφιλία στοίχημα είναι αυτό που έχει γίνει γνωστό ως “Over/Under”. Εδώ το ποντάρισμα είναι είτε σε περισσότερα είτε σε λιγότερα γκολ ή πόντους, ανάλογα το άθλημα, από έναν προκαθορισμένο αριθμό γκολ ή πόντων.

Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα, το Over/Under αφορά συνήθως το όριο των 2,5 γκολ, που σημαίνει ότι αν επιτευχθούν 3 γκολ και πάνω κερδίζει το Over, ενώ με 2 γκολ και κάτω κερδίζει το Under.

Στο ποδόσφαιρο οι αμέσως επόμενες δημοφιλέστερες στοιχηματικές αγορές είναι:

  • Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες (Ναι/Όχι)
  • Ακριβές σκορ
  • Αποτέλεσμα ημιχρόνου
  • Αποτέλεσμα ημιχρόνου σε συνδυασμό με το τελικό αποτέλεσμα (Ημίχρονο/Τελικό)
  • Σκόρερς

Από εκεί και πέρα οι επιλογές θα περιλαμβάνουν πιο λεπτομερείς προβλέψεις, οι οποίες γίνονται εύκολα κατανοητές από την περιγραφή του κάθε στοιχήματος.

Ποντάρισμα

Ο παίκτης που τοποθετεί στοίχημα, αφού επιλέξει το σημείο στο οποίο θέλει να στοιχηματίσει, επιλέγει και το ποσό που θέλει να ποντάρει.

Οι εταιρείες έχουν όρια μικρότερου και μεγαλύτερου πονταρίσματος. Το μικρότερο δυνατό ποντάρισμα είναι συνήθως 10 σεντς, ενώ το όριο μεγαλύτερου πονταρίσματος είναι διαφορετικό για κάθε στοίχημα.

Το πόσο μεγάλο ή μικρό πρέπει να είναι το ποντάρισμα του παίκτη εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες.

Για να το πούμε όμως με λίγα και απλά λόγια, η σωστή διαχείριση των χρημάτων στο στοίχημα επιβάλει πρώτα από όλα τον ορισμό ενός ποσού αποκλειστικά για αυτή τη δραστηριότητα, το οποίο προορίζεται για διασκέδαση.

Για τον μέσο παίκτη, το σύνηθες ποντάρισμα πρέπει να είναι 1% με 2% αυτού του ποσού, ανάλογα ποσό καλή θεωρεί την κάθε του επιλογή.

Αν κάποιος θέλει να παίξει πιο επιθετικά, δηλαδή με αρκετά μεγαλύτερο ρίσκο ή αλλιώς... “με την ταυτότητα στα δόντια”, μπορεί να ανεβάσει αυτό το ποσοστό μέχρι και στο 10% του συνολικού ποσού που προορίζεται αποκλειστικά για στοίχημα.

Αυτά τα ποσοστά τα θέτουμε ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο να χάσουμε όλα τα χρήματα που έχουν ορίσει για στοίχημα σε σύντομο χρόνο. Παίζοντας στοιχήματα με μικρά ποσά σχετικά με το συνολικό μας κεφάλαιο, εξασφαλίζουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας ακόμα και αν σταθούμε πολύ άτυχοι σε συνεχόμενες επιλογές.

Απόδοση

Η απόδοση του στοιχήματος καθορίζει το όφελος που θα λάβει ο παίκτης αν το στοίχημά του κερδίσει. Στις εταιρείες που είναι αδειοδοτημένες στην Ελλάδα η απόδοση ορίζεται σε δεκαδική μορφή, π.χ. 1,80.

Όταν ένα στοίχημα κερδίζει, το ποσό που επιστρέφεται στον παίκτη καθορίζεται από τον πολλαπλασιασμό ανάμεσα:

  • Στο ποσό που στοιχηματίστηκε
  • Στην απόδοση της συγκεκριμένης επιλογής όπως αυτή καθορίστηκε από την στοιχηματική εταιρεία τη στιγμή που ο παίκτης τοποθέτησε το στοίχημά του.

Κέρδος = [Ποσό που στοιχηματίστηκε] x [Aπόδοση της συγκεκριμένης επιλογής]

Αν για παράδειγμα έχουμε ένα ποντάρισμα €10 σε απόδοση 1,80 και το στοίχημα κερδίσει, το ποσό που επιστρέφεται στον παίκτη είναι:

€10 x 1,80 = €18

Αυτό το ποσό περιλαμβάνει και το αρχικό ποντάρισμα, άρα το καθαρό κέρδος είναι 8 ευρώ.

Σύνοψη

Ο παίκτης που θέλει να παίξει στοίχημα σήμερα, μπορεί να το κάνει πιο εύκολα από ποτέ, από την άνεση του σπιτιού του. Το μόνο που απαιτείται είναι η εγγραφή σε online στοιχηματική εταιρεία που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα και ο παίκτης είναι έτοιμος για παιχνίδι.

Το κάθε στοίχημα αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

  • Η επιλογή της πρόβλεψης (σημείο)
  • Την απόδοση του σημείου
  • Το ποσό του πονταρίσματος

Για να μπορέσει κάποιος να παίξει ένα στοίχημα, μπορεί να το κάνει σε τρία απλά βήματα:

  • Επιλογή σημείου
  • Επιλογή πονταρίσματος
  • Κλικ στην τοποθέτηση του στοιχήματος

Το κέρδος ενός στοιχήματος καθορίζεται από τον πολλαπλασιασμό του πονταρίσματος με την απόδοση.