Λέσβος: Επιτέλους, νιώσαμε...ασφάλεια!


Γράφει ο Θεόφιλος Μυζίκας για το kalloninews.gr

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, σχετικά με την σύλληψη των δραστών που "ρήμαξαν" περιουσίες στην Δυτική Λέσβο, έχουμε μερικά πράγματα να παρατηρήσουμε που φυσικά είναι άξια αναφοράς.

Μέχρι και σήμερα, ο ρόλος των αστυνομικών στα χωριά μας, ήταν περισσότερο...άχαρος!

Οι αστυνομικοί που είναι τοποθετημένοι στα Α.Τ. Καλλονής και Αγίας Παρασκευής και ελέγχουν την περιοχή, είχαν χάσει τον ρόλο τους σε ό,τι αφορά την φύλαξη και την σιγουριά στους πολίτες.

Ήταν ουσιαστικά...ελεγκτές!

Έλεγχος πιστοποιητικών, έλεγχος κυκλοφορίας (covid), έλεγχος τσιγάρου σε κλειστούς χώρους, έλεγχος ατόμων σε κλειστό χώρο, έλεγχος εγγράφων οδήγησης, έλεγχος για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, κλήσεις για παρκάρισμα και πολλά άλλα, ίδιου μήκους κύματος.

Βλέπουμε πλέον αστυνομικό και ασυνείδητα λέμε..."τι έκανα, τα έχω όλα πάνω μου;".

Ωστόσο, ο φυσιολογικός ρόλος του αστυνόμου, είναι η φύλαξη της πόλης, η σύλληψη δραστών, οι έρευνες για την εξιχνίαση υποθέσεων, ανακρίσεις!

Ένας αστυνόμος, φυσικά και θα κάνει όλα τα παραπάνω, ωστόσο ο πολίτης πρώτα ενδιαφέρεται για την "σιγουριά" στον τόπο του, και μετά για όλα τ΄άλλα.

Πριν απο 2 ημέρες, η συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών μας τμημάτων, είχαν σαν αποτέλεσμα μετά απο πολύωρη παρακολούθηση, την σύλληψη των δραστών με λεία...21.000€!

Η επιτυχία ήταν τεράστια, οι πολίτες αντέδρασαν πολύ κολακευτικά για τους αστυνομικούς μας και την δουλεία τους, σαν να το είχαν ανάγκη, σαν να έψαχναν καιρό να βρουν μια "απάντηση" της αστυνομίας στην εγκληματικότητα.

Τα σχόλια άκρως εγκωμιαστικά.

Βέβαια, για να τα λέμε και όλα, ένα δημοσιογραφικό site στο νησί, υποβάθμισε το γεγονός κάνοντας αναφορά για...κατά λάθος σύλληψη. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αν είχαν κάνει οι συνάδελφοι πιο σωστή έρευνα, θα είχαν διαπιστώσει τις ώρες της παρακολούθησης και πως εξελίχθηκε.

Δεν πειράζει όμως, τα λάθη γίνονται στον κλάδο μας απ' όλους.

Όπως κι αν έχει, τα συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν απ' όλους μας και φυσικά, περιμένουμε με ανυπομονησία κι άλλου τέτοιου είδους συλλήψεις!