Το μήνυμα του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για τον εορτασμό της 8ης Μάρτη


«Τιμάμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας!..»

 

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Το αγωνιστικό της μήνυμα στις σύγχρονες συνθήκες φωτίζει την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες, τις άνεργες, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία αντιμέτωπους με την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, με τις δυσβάστακτες αυξήσεις στο ρεύμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα τιμηθεί με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν στην περιοχή μας. Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στους πολέμους που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά.

Στις 8 του Μάρτη δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό μας αυτή η εμπλοκή.