Αυστραλή σχεδιάστρια έκανε viral το παλιό σπίτι ενός παπά στη Λέσβο -Μια ξενάγηση αποθέωση της Ελλάδας


Μια Αυστραλή φωτογράφος που ερωτεύτηκε την Ελλάδα και τη Λέσβο και την έκανε viral με το δικό της τρόπο.

Η ντιζάινερ και φωτογράφος Claire Lloyd επισκέφθηκε πριν από 17 χρόνια τη Μυτιλήνη, αγόρασε ένα παλιό σπίτι σε ένα μικρό χωριό του νησιού και το έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα φωτογραφικό λεύκωμα που αποθεώνει την Ελλάδα. 

Καμιά φορά για να βρεις το δρόμο σου πρέπει να φτάσεις πολύ μακριά. Κάπως έτσι ξεκίνησε από την Αυστραλία η σχεδιάστρια, φωτογράφος και συγγραφέας Claire Lloyd για να ανακαλύψει τον κόσμο. Μετακομίζοντας στο Λονδίνο το 1983 δούλεψε σε γνωστά περιοδικά, διαφημιστικά γραφεία και εταιρείες σχεδιασμού, πριν φτιάξει τη δική της δημιουργική επιχείρηση.

Το 2005, σε μια κρίση δημιουργικότητας, επισκέφθηκε την Ελλάδα και αγόρασε ένα σπίτι στη Λέσβο, με το σύντροφό της, τον ζωγράφο Matthew Usmar Lauder.

Ο έρωτας της Claire με την Ελλάδα καρποφόρησε ένα πανέμορφο βιβλίο, ένα φωτογραφικό λεύκωμα που αφηγείται τη ζωή της στο χωριό του αγαπημένου της ελληνικού νησιού.

Το «My Greek Island Home» έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, το παλιό σπίτι ενός παπά στο νησί που η Claire αγόρασε και ανακαίνισε με απόλυτο σεβασμό στο αυθεντικό στυλ και το παρελθόν του, έγινε ο πρωταγωνιστής σε ένα βιβλίο που έχει το φως, τα αρώματα και τη μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού.

Παράλληλα με την έκδοση αυτή, η Claire δημιούργησε ένα account στο Instagram αφιερωμένο στη ζωή της στη Μυτιλήνη. Το iefimerida.gr μίλησε μαζί της και της ζήτησε να μας ξεναγήσει στα αγαπημένα της μέρη για φαγητό, κολύμπι και εκδρομές στην υπέροχη Λέσβο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ