Συρία: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS – Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου



Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του ηγέτη του ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, στη Συρία σκοτώθηκαν και δεκατρείς άμαχοι

Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Χάρη στη γενναιότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, απομακρύναμε από το πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi – τον ηγέτη του ISIS, ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής των ειδικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με κατοίκους, όπως αναφέρει το AlJazzera.

Η νυχτερινή επιδρομή είχε στόχο ένα κτίριο στην Ατμέχ, μια πυκνοκατοικημένη πόλη στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα, όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τον δεκαετή πόλεμο της χώρας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο στόχος ήταν ένας ηγέτης που συνδέεται με το ISIL ή την Αλ Κάιντα. Το Πεντάγωνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια «επιτυχημένη» αντιτρομοκρατική επιχείρηση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, μέχρι πριν από λίγο που με την ανακοίνωσή του Τζο Μπάιντεν έγινε γνωστό ότι ο στόχος ήταν ο Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi

Ξυπνήσαμε στη 1 τα ξημερώματα από τον ήχο των ελικοπτέρων … και στη συνέχεια γύρω στις 3 τα ξημερώματα ακούσαμε ένα μπαράζ επιθέσεων», δήλωσε στο Al Jazeera την Πέμπτη ο Αμπού Φαχέντ αλ Χόμσι, ένας εκτοπισμένος Σύρος που ζει ένα τετράγωνο μακριά από το σημείο της επίθεσης.

«Είδαμε ένα σπίτι που έγινε στόχος και κατεστραμμένους δρόμους, αλλά δεν έχουμε ακόμη ιδέα τι συνέβαινε».

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι τα ελικόπτερα αιωρούνταν πάνω από το κτίριο για περισσότερες από δύο ώρες, πριν επιτεθούν σε αυτό. Στη συνέχεια οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιχείρηση προσγείωσης και εισέβαλαν στο σπίτι.

Ο Mahmoud Chehadi, ο οποίος ζει σε κοντινή απόσταση, δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν περικυκλώσει το στοχευμένο κτίριο και χρησιμοποίησαν μεγάφωνα για να καλέσουν τους κατοίκους του να εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Όταν τελείωσε η επιχείρηση, πήγαμε στην περιοχή και είδαμε μια γυναίκα που προφανώς πυροδότησε ένα γιλέκο με εκρηκτικά και μέσα στο κτίριο είδαμε κάποια πτώματα, μεταξύ των οποίων [αυτά] ενός άνδρα και ενός παιδιού», δήλωσε στο Al Jazeera.

Η Συριακή Πολιτική Άμυνα, μια εθελοντική ομάδα διάσωσης που δραστηριοποιείται σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων γυναικών.

Τοπικοί ακτιβιστές και κάτοικοι που επικαλούνται ειδησεογραφικά πρακτορεία δήλωσαν ότι μαχητές στην περιοχή συγκρούστηκαν με τις αμερικανικές δυνάμεις.

Πηγή in.gr