Χρήστος Σαρτζετάκης: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του με τιμές αρχηγού κράτους – Κηρύσσεται τριήμερο πένθοςΔημοσία δαπάνη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη, του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας που έφυγε σήμερα Πέμπτη (3.2.2022) από τη ζωή, σε ηλικία 93 ετών, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη θα αποδοθούν και τιμές Αρχηγού του Κράτους ενώ από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο δημόσιο πένθος.


Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη:

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.


Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους, να τηρηθεί δημόσιο πένθος από σήμερα 3 Φεβρουαρίου, ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του και να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της Χώρας, από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του».