Σε συλλαλητήριο στα βουνά της Βαστριας καλεί πολίτες και φορείς το Εργατικό Κέντρο Λέσβου την Δευτέρα το μεσημέρι


Στα βουνά της Βαστριας εν μέσω αυξημένων κρουσμάτων κορονοιου καλεί πολίτες και φορείς το Εργατικό Κέντρο Λέσβου ώστε να διαδηλώσουν κατά της νέας δομής που κατασκευάζεται ήδη στην περιοχή της Βαστριας.

Να σημειώσουμε ότι έως τώρα δεν υπάρχει ανακοίνωση συμμετοχής από την Επιτροπή αγώνα Λέσβου, από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αλλους φορείς.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΑΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα σωματεία και τους φορείς των επαγγελματιών-βιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων Λέσβου, τους εμπορικούς συλλόγους, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους αιρετούς, τα τοπικά συμβούλια, τις επιτροπές αγώνα, όλους τους μαζικούς φορείς και όλο τον Λεσβιακό λαό, σε Παλλεσβιακό Ξεσηκωμό και κινητοποιήσεις διαρκείας.

Δίνουμε όλοι το παρόν, στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι στη ΒΑΣΤΡΙΑ, ώστε να αποτρέψουμε τις εργασίες και τα σχέδια της Κυβέρνησης για την δημιουργία υπερδομής-φυλακής μεταναστών και προσφύγων.

Όπως αποτρέψαμε τα σχέδια τους τον Φλεβάρη του 2020 στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα, όπως σταματήσαμε την αποβίβαση των μηχανημάτων στις 6 του Γενάρη, έτσι και τώρα πρέπει να σταματήσουμε κάθε είδους εργασία που ετοιμάζουν.

Κόντρα στην απαίτηση του λαού της Λέσβου για καμία δομή στα νησιά, για άμεσο απεγκλωβισμό των μεταναστών-προσφύγων, η κυβέρνηση προκαλεί και επιμένει στην υλοποίηση των απαράδεκτων σχεδίων της, πιστή στις απαιτήσεις της ΕΕ. Αντί να δίνει εκατομμύρια για την υπερδομή, να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για να μη στενάζουν, παγώνουν, αρρωσταίνουν εν μέσω ακρίβειας και πανδημίας οι νησιώτες.

 «Ούτε ανοιχτά-ούτε κλειστά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά». 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ