ΒΙΝΤΕΟ: Νέα μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών - Τέλος για την εισφορά αλληλεγγύης

ΠΗΓΗ MEGA TV

Τέλος για την εισφορά αλληλεγγύης για όλους από το 2023 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του.

«Η πρόβλεψή μας και η επιθυμία μου θα είναι η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 να μπορεί να τελειώσει για όλους. Δεν είμαι έτοιμος ακόμα. Η πρόθεσή μου λοιπόν, το επαναλαμβάνω, είναι η εισφορά αλληλεγγύης το ’23 να αποτελέσει παρελθόν για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα».

Εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι τον Μάιο θα πέσουν ξανά οι τιμές στην ενέργεια και ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού και φυσικού αερίου και τους επόμενους μήνες, με στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους.

«Δεν υπάρχουν ‘λεφτόδεντρα’. Υπάρχει όμως το δέντρο της ανάπτυξης το οποίο, εφόσον το ποτίσουμε, θα δώσει καρπούς για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες».

«Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι ο μισθός δεν μπορεί να πάει στα 800 ευρώ. Αυτά λέει ο Μητσοτάκης των 5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεων και των 8.000 ευρώ σε golden boys», ήταν η απάντηση, μέσω Twitter, του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μέτρα που ήδη υλοποιήθηκαν, όπως οι μειώσεις φόρων και εισφορών και ο νέος χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ.

«Ένα διαμέρισμα, ας πούμε, στο Αιγάλεω 120 τετραγωνικών, πλήρωσε το 2018, 488 ευρώ ΕΝΦΙΑ. Φέτος, με τη νέα μείωση, θα πληρώνει 277 ευρώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τα πρώτα δείγματα γραφής του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Ακούω μόνο κάτι τσιτάτα, περίμενα κάτι πιο τεκμηριωμένο και σοβαρό».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, στη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας’ ήταν η απάντηση του ΚΙΝΑΛ».

Για τον χρόνο των εκλογών, επανέλαβε κατηγορηματικά ότι θα γίνουν το 2023.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στο τέλος της τετραετίας. Εάν κοίταζα τη διαφορά, θα είχα κάνε εκλογές ενδεχομένως το καλοκαίρι του 2020, όπου είχαμε τη μεγαλύτερη διαφορά. Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι μπορεί να τα εισηγούνται αυτά, αλλά είμαι θεσμικός».

«Η ανάπτυξη που υπόσχεται δε φέρνει τελικά ‘μέρισμα για όλους’, αλλά κέρδη για τους λίγους και νέα βάρη στις πλάτες των πολλών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Ένας πρωθυπουργός εκτός τόπου και χρόνου, με δηλώσεις που παραπέμπουν σε μία ‘εικονική πραγματικότητα’», λέει η Ελληνική Λύση.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε όσα ακούμε από την Τουρκία ανυπόστατα και εντελώς παράλογα και προειδοποίησε πως όποιος αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, στην περίπτωση που φτάσουμε σε σύγκρουση, θα πληρώσει βαρύ τίμημα ενώ εκτίμησε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.