Ανδριώτης- Χοχλακα: «Δημοκρατική εκτροπή η απουσία Κυτελη-Μαμακου-Ζαφειρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο»

Ανακοινώσεις από τους ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους Παναγιώτη Ανδριώτη και Βάσως Χοχλακα για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης

 

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Η  χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Μυτιλήνης  , δυστυχώς  εξελίχθηκε  σε μία πρωτοφανή  για τα αυτοδιοικητικά  δεδομένα  δημοκρατική εκτροπή  και παράλληλα σε προσβολή του ίδιου του θεσμού .

Για την  εκτροπή αυτή  βέβαια υπεύθυνη  διαχρονικά  απέναντι στον Λεσβιακό λαό είναι είναι μη Δημοτική αρχή Κύτελη , που λειτουργεί σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος , καθώς και οι Δημοτικές παρατάξεις  Μαμάκου και Ζαφειρίου που την στηρίζουν,οι οποίες  ακολουθούν   αποκλειστικά και μόνο προσωπική πολιτική , η οποία εκφράζει μόνο τους ίδιους .

Οι  πρωτοφανείς μεθοδεύσεις  για το μεταναστευτικό που έλαβαν και λαμβάνουν χώρα  μέχρι σήμερα θα μείνουν στα αυτοδιοικητικά  δρώμενα του τόπου  σαν μία  μαύρη σελίδα.

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ»

 

 

Βάσω Χοχλάκα

«Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που εντέλει δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας (φυσικά καθόλου τυχαία) με ευθύνη της δημοτικής αρχής και των δύο παρατάξεων, αποτελεί μια ακόμη παρέκκλιση της ορθής λειτουργίας του οργάνου και προσβολή στο θεσμό, προκαλώντας αίσθημα πικρίας και απογοήτευσης σε όλο το Λεσβιακό λαό.

 Η κυβέρνηση αδιαφορεί επί της ουσίας για εμάς που έχουμε σηκώσει όλο το βάρος τόσα χρόνια και συνεχίζει έναν δρόμο που μας καταδικάζει σε αδιέξοδο. Κάποιοι αποφάσισαν εντελώς καταχρηστικά για μία υπόθεση που αφορά το εγγύς και το μακρινό μας μέλλον. Εις απόδειξη ότι το συλλογικό όργανο του Δήμου, θεωρείται από τη δημοτική αρχή τσιφλίκι της και ότι η πλειοψηφία λειτουργεί θέλοντας να νομίζει ότι εκφράζει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αγνοώντας ακόμα και τη βούληση δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

 Η άποψή μου – που δεν έχει αλλάξει- είναι πως πρέπει να υπάρχει ένα μικρό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

Εδώ που φτάσαμε βέβαια, αυτό που προέχει είναι να πορευθούμε με ομοψυχία και ομοθυμία. Ο διχασμός δεν μπορεί να μας οδηγήσει πουθενά.

Το δάσος και όχι το δέντρο είναι η ουσία του αγώνα μας.  Να επιδείξουμε όλοι μαζί το πατριωτικό μας καθήκον ως Λέσβιοι και να πούμε ένα μεγάλο όχι με τη μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο. 

 

Βάσω Χοχλάκα

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Δήμου Μυτιλήνης»