«Καρφώνει» την Περιφέρεια η ΔΕΕΠ Λέσβου της Ν.Δ για τις δαπάνες του συλλαλητηρίου την 23/02 στην Μυτιλήνη


Δεν μπορεί να διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συλλαλητήρια με δημόσιο χρήμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος

Την απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να καλύψει τα έξοδα της κινητοποίησης κατά της νέας δομής, καταδικάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας (ΔΕΕΠ Λέσβου), σε ανακοίνωσή της.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ως ΔΕΕΠ Λέσβου καταδικάζουμε την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να καλύψει τις δαπάνες για την οργάνωση του συλλαλητηρίου, στις 23 Φεβρουαρίου, κατά της δημιουργίας της νέας προσφυγικής δομής στη Βάστρια.

Σαφέστατα, η διαμαρτυρία, η ειρηνική συνάθροιση και η διαδήλωση των πολιτών είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, και υπέρτατη δημοκρατική έκφραση.

Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε μια «αυτόβουλη» διαμαρτυρία της κοινωνίας αλλά μια διαδήλωση, που καθοδηγείται και χρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Αρχή, η οποία ξεχνάει ότι είναι διαχειριστής του δημόσιου χρήματος.

Δυστυχώς, ορισμένοι ταγοί της αυτοδιοίκησης και κομματικοί παράγοντες εξακολουθούν να εθελοτυφλούν στο όνομα του λαϊκισμού και της εξυπηρέτησης των μικροπολιτικών τους σκοπιμοτήτων.

Αρνούνται να αποδεχθούν ότι οι εικασίες και οι ισχυρισμοί τους για το μεταναστευτικό διαψεύστηκαν, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να επικαλούνται καταστάσεις μιας άλλης περιόδου, όπου τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Για ακόμη μια φορά, τους θυμίζουμε ότι, σήμερα, τα σύνορα μας φυλάσσονται, οι μεταναστευτικές ροές παραμένουν σταθερά χαμηλές και η αποσυμφόρηση του νησιού μας έγινε πράξη. Οφείλει, λοιπόν, η Περιφερειακή Αρχή, με πρώτο τον Περιφερειάρχη μας, να αφουγκραστεί το σύνολο της κοινωνίας και τους παραγωγικούς φορείς και να αντιληφθεί ότι στα πιο δύσκολα ζητήματα, όπως είναι τα εθνικά, ο δρόμος είναι της ουσίας και όχι του εντυπωσιασμού και του λαϊκισμού.

 

Ο Πρόεδρος

Προκόπης Τζιμής