Δήμαρχοι Μυτιλήνης και Χίου «Δήθεν σωτήρες αναμοχλεύουν την κατάσταση, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους των νησιών μας»


Με μια κοινή τους δήλωση οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης τάσσονται κατά του συλλαλητηρίου την Τετάρτη 23/02, και καρφώνουν της περιφέρεια Β. Αιγαίου αλλά και την Επιτροπή αγώνα λέγοντας πως «δήθεν σωτήρες αναμοχλεύουν συνεχώς και δυσμενώς την κατάσταση, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους των νησιών μας και δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα»

 

Αναλυτικά η κοινή τους δήλωση:

 

Οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, δηλώνουν:

«Σε μία περίοδο που το πρόβλημα του μεταναστευτικού/προσφυγικού έχει τοποθετηθεί σε μία σοβαρή βάση, με σημαντικά βήματα για την επιστροφή της κανονικότητας στις τοπικές μας κοινωνίες, κάποιοι εμφανιζόμενοι ως δήθεν σωτήρες αναμοχλεύουν συνεχώς και δυσμενώς την κατάσταση, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους των νησιών μας και δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα.

Ισχυρίζονται ότι αποτελούν τη φωνή του λαού, στην πραγματικότητα όμως προπαγανδίζουν και εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις που κατέχουν, καλούν τους πολίτες να ταυτιστούν με τις δικές τους απόψεις, προσπαθώντας να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, διχάζοντας τις ήρεμες τοπικές μας κοινωνίες και επιχειρώντας να παρασύρουν τους Δημότες μας σε παράλογες ενέργειες, ενώ αποκρύπτουν τις ολέθριες συνέπειες από την λειτουργία των ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ και την ΒΙΑΛ, δηλαδή τις ακατάλληλες δομές εντός του αστικού ιστού της Μυτιλήνης και της Χίου.

Είναι πλέον σαφές ότι σκοπός όλων αυτών δεν είναι να λύσουν προβλήματα, αλλά να επιβιώσουν πολιτικά με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Εμείς, με ωριμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των δικαίων μας με κάθε πρόσφορο μέσο, με διάλογο, διάθεση για επίλυση του προβλήματος και σε καμία περίπτωση δε θα συμμετάσχουμε σε αναίτιες, εξεγέρσεις και ατέρμονες μάχες με μοναδικούς ηττημένους τις τοπικές μας κοινωνίες. Απέχουμε από το πολιτικό παιχνίδι του διχασμού που κάποιοι επιχειρούν να στήσουν. Συνεχίζουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο μοναδικό μας στόχο, που είναι η επίλυση των προβλημάτων και η πρόοδος του τόπου μας!».