Στον Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα διεξήχθει στο κτίριο του Υπουργείου Ε.Ν. Αιγαίου η πρώτη συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση με τον Γ.Γ.Α&Ν.Π  παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Iωάννης Μουτζούρης , ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Μολυβιάτης και η  Γ. Γραμματέας Βάλια Μπαρμπατιώτη καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Γενικής Γραμματείας Α.&Ν.Π  κ Μιχαλακέλλης Παύλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν όλα ιδιαιτέρως σημαντικά για το κόσμο του εμπορίου, με τον κύριο Κουτουλάκη να δεσμεύεται πως θα σταθεί αρωγός στο Σύλλογο και στη συστηματική ανάγκη ανάπτυξης των καταστημάτων. 

Το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου μονοπώλησε το ενδιαφέρον και πρωτοστάτησε στη συζήτηση μιας και είναι ένα πραγματικό εργαλείο που σκοπό έχει να εξισορροπεί τις οικονομικές δυσκολίες που δημιουργούνται από την απόσταση των νησιών με την Ηπειρωτική Ελλάδα και κατ επέκταση να αποτελέσει ευκαιρία για να μπορούν οι νησιώτες επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στην ανταγωνιστικότητα των τιμών ιδίως στο λιανεμπόριο. Αίτημα του Συλλόγου είναι η ταχύτερη καταβολή των χρημάτων όπως και η διεύρυνση των δικαιούχων. 

Μεταξύ άλλων η πολυπαθής σύνδεση ακτοπλοϊκά με τη Βόρειο Ελλάδα φαίνεται να είναι στη κοινή ατζέντα τόσο του Υπουργείου όσο και των αξιωματούχων του νησιού.

Η συνάντηση αποδείχθηκε εξαιρετικά καρποφόρα με τον Γενικό Γραμματέα να δηλώνει βροντερό παρόν και να προτείνει πρωτοποριακές ιδέες που είμαστε σίγουροι πως θα βοηθήσουν τόσο τα μέλη του Συλλόγου όσο και την αγορά στο σύνολό της.