Κάλεσμα για συνεργασία σε Καλογήρου και αντιπολίτευση απο Μουτζούρη (ΒΙΝΤΕΟ)


Μπορεί η χτεσινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη στην Χίο να είχε να κάνει με τα έργα στο γειτονικό νησί να μην αφορούσε την Λέσβο, ωστόσο η είδηση που πέρασε στα ψιλά από τους εκεί συναδέλφους ήταν άλλη.

Ο Περιφερειάρχης για μια ακόμη φορά, η τρίτη κατά την διάρκεια της θητείας του μέχρι σήμερα, απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και περισσότερο σε αυτήν της Χριστιάνας Καλογήρου για συνεργασία.

Ο κ. Μουτζούρης σε μια στιγμή που είναι κυρίαρχος στο περιφερειακό συμβούλιο, με την παράταξη της κας. Καλογήρου να βρίσκεται ουσιαστικά υπό διάλυση και με τις εξελίξεις στην ΑΕΝΑΛ και τις πιθανές ανακατατάξεις που μπορεί αυτές να φέρουν ως προς την σύνθεση του Περιφερειακού συμβουλίου, (αν εκπέσουν από την θέση τους μέλη που βρίσκονται σήμερα σε αυτό εκλεγμένα) να δείχνουν να τον ευνοούν, εντούτοις δεν κάνει πίσω στο θέμα της συνεργασίας και το επιδιώκει καθαρά όπως φαίνεται για λόγους ουσιαστικούς και όχι για πλειοψηφικούς. Το κάλεσμα του και ο τρόπος που έγινε δείχνει ότι η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη, αναζητά την συνεργασία και το δείχνει με κάθε τρόπο, τονίζοντας ότι θα πρέπει άπαντες να αφήσουν στην άκρη τις όποιες αντιπαλότητες μπορεί να έχουν. Και αυτή η τακτική και η συνέπεια του Μουτζούρη είναι που του δίνει το δικαίωμα να βρίσκεται σε θέση ισχύος όχι μόνο σήμερα αλλά από την ημέρα που δεν είχε καν την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η δήλωση του αναλυτικά: «Απευθύνω έκκληση σε όλες τις παρατάξεις που βρίσκονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και πρωτίστως προς την παράταξη της κ. Καλογήρου. Είμαστε εδώ ανοικτοί για συνεργασίες. Τους καλούμε να έρθουν μαζί μας να δουλέψουμε όχι για το καλό της παράταξης μας αλλά για το καλό των νησιών. Τους παρακαλώ να ξεπεράσουν αντιπαλότητες και πιθανές σκέψεις τους και να έρθουν εδώ να δουλέψουμε, όλες οι παρατάξεις και κυρίως της κ. Καλογήρου»