10 ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης σε σχολεία της Λέσβου από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου


Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση 10 ποδηλατικών θέσεων στάθμευσης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, που προορίζονται για σχολικές μονάδες όλου του νησιού.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2021, οι πρώτες πέντε ποδηλατικές θέσεις στάθμευσης στην Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Μυτιλήνης οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε πέντε γυμνάσια και χθες 7/1/2021 παραδόθηκαν άλλες πέντε στην Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Δυτικής Λέσβου, οι οποίες θα τοποθετηθούν και αυτές τις επόμενες μέρες σε σχολικές μονάδες.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η παρακίνηση των παιδιών να μετακινούνται με ποδήλατο προς το σχολείο, το οποίο θα έχει όφελος πρωτίστως στην υγεία τους, αλλά και στην μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.


Επίσης μέσα από αυτή την κίνηση θέλουμε να τονίσουμε την έλλειψη ποδηλατικών υποδομών και την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης των ΣΒΑΚ σε όλο το νησί το οποίο είναι παντελώς εχθρικό προς το ποδήλατο, τον πεζό, τους γονείς με καρότσι, τους ηλικιωμένους και φυσικά προς τους ΑμεΑ

Η δράση πραγματοποιήθηκε με χορηγία από την Αστερίας ΑΜΚΕ και τους ευχαριστούμε θερμά, που στηρίζουν τις δράσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κάθε χρόνο. Ευχαριστούμε επίσης τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών κ Ζαφειρίου Παναγιώτη και Βαρελτζή Απόστολο για την άψογη και άμεση συνεργασία.