Η Σαββατιάτικη κόντρα Χηρα- Βερρου…


Άλλη μια κόντρα ανακοινώσεων είχαμε χτες Σάββατο ανάμεσα στον επικεφαλή της αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Νίκο Χηρα και του Δήμαρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βερρου.

Την αρχή έκανε ο Νίκος Χήρας ο οποίος απάντησε στην πρόσφατη.. απάντηση του Ταξιάρχη Βερρου σχετικά με τις προσλήψεις και την επίσκεψη του στην παράλια της Σκάλας Ερεσού. Χωρίς,, να καθυστερήσει καθόλου άμεση απάντηση έδωσε και ο Βερρος με τις γνώστες καυτές ατάκες…

Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν και στους δυο..

 

Οι ανακοινώσεις:

Η ανακοίνωση του Νίκου Χήρα


Είναι γνωστό  ότι τους όρους στις  προκηρύξεις θέσεων και δη μόνιμων τους ορίζει το ΑΣΕΠ λαμβάνοντας όμως υπ' όψιν τις αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων σχετικά με τον καθορισμό των γενικών και τυπικών προσόντων που απαιτούνται για τις προσλήψεις στις θέσεις αυτές.

Αυτό ακριβώς καταγγείλαμε ,την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής .

Και επειδή για αλλη μια φορά κατα τη προσφιλή του τακτική  ο κ. Βερρος αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας  και επιχειρεί να διαστρεβλώσει τα λεγόμενα μου ,
να ξεκαθαρίσω πως στηρίζω την εντοπιότητα και ειδικά  θα ήθελα όλες οι θέσεις που θα προκηρύσσονται για το Δήμο μας  να αφορούν πρωτίστως Δημότες Δυτικής Λέσβου .

Ερωτώ  τον κ. Βερρο,  γιατί το  θέτει ως κριτήριο  μόνο για αυτές τις δύο θέσεις ενώ μέχρι σήμερα  δεν το έχει  θέσει ως προαπαιτούμενο στην επιλογή του για τους επιστημονικούς ,  ειδικους του συνεργάτες και όχι μόνο.

Όσο αφορά τα προστατευόμενα μέλη του Ν. 2643/98 φυσικά και υποστηρίζω τα προνόμια τους .

Για αυτές τις θέσεις ο νόμος ορίζει συγκεκριμένη ποσόστωση.
Και ξανα ρωτάω τον κ. Βέρρο ,  πως είναι δυνατό να  έχουν εγκριθεί  μόνο δύο μόνιμες θέσεις στον Δήμο  και στην εισήγησή της η Δημοτική Αρχή να ζητάει  για τις δύο αυτές  θέσεις ως επιθυμητό προσόν να είναι  προστατευόμενα μέλη και μάλιστα αποκλειστικά πολύτεκνοι ( όχι π.χ τρίτεκνοι  )

Και να γίνει απολύτως κατανοητό, καταγγέλλω  την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής  ως φωτογραφική !!!

Αν και στη συγκεκριμένη στιγμή ο κ. Βερρος έχει να απαντήσει και σε  αλλά " σκάνδαλα " όπως  πολιτικών σκοπιμοτήτων , δυσλειτουργιών κ.α   όπως καταγγέλλουν πρώην συνεργάτες του,  είμαι σίγουρος πως θα βρει χρόνο να μου απαντήσει.

Το ΑΣΕΠ παντως από ότι με ικανοποίηση πληροφορούμαι , πρόσφατα προκήρυξε αυτές τις δύο (2) θέσεις μονίμων υπαλλήλων (Μηχ/κών ΠΕ & ΤΕ) για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και οι όροι πρόσληψης στην προκήρυξη είναι διαφορετικοί από αυτούς που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου .
  

Συνεπώς ο κ. Βερρος βρίσκεται εκτεθειμένος απέναντι στον ΑΣΕΠ.

Για την επίσκεψή μου στο Αφεντέλι της παραλίας Ερεσού  πήγα για τους δικούς μου λόγους και όχι ως εντολοδόχος του κ. Βερρου για να τον ενημερώσω. Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου αυτή τη στιγμή ( εκκρεμεί απόφαση του Σ.Τ.Ε ) να σχολιάσω το τι διεμείφθη στη Βουλή των Ελλήνων μεταξύ του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και του Βουλευτή κ.Αρσένη.


Η θέση μου στο παραπάνω θέμα είναι ξεκάθαρη, αυτή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.
Ευτυχώς όμως που ο κόσμος πλέον έχει αντιληφθεί  !!!


  Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ

          ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ   
 
   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΗΡΑΣ

 

 

Η απάντηση του Βερρου

 

Δελτίο Τύπου 

Μετά τα πρωτοφανή καμώματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, επανέρχεται σήμερα η μείζων αντιπολίτευση με επικεφαλής τον κ. Χήρα και μετά της συνδρομής του "όψιμου συμβούλου" του (ο οποίος χαίρει απολύτου εντοπιότητας για πάσα χρήση), να συνεχίσει την προσφιλή τακτική της άκριτης καταγγελίας, με τον χαρακτηριστικό του ασύντακτο τρόπο γραφής. 

 

Στη Σαββατιάτικη ανακοίνωση του κ. Χήρα, που μας κάνει να ξεφύγουμε από τη μελαγχολία των ημερών αργίας που ακολουθούν τις γιορτές, παρατηρούμε τα εξής:

1) Τελικά ο κ. Χήρας συμπαθεί τους ντόπιους και τους πολύτεκνους, αλλά δεν θέλει η ιδιαιτερότητά τους αυτή, να αποτελεί όρο σε προκήρυξη μόνιμης θέσης προσωπικού.

2) Ο κ. Χήρας στην μοναδικής του έμπνευσης καταγγελία, καταφέρνει να ανακατέψει μήλα με πορτοκάλια. Οι ειδικοί και επιστημονικοί σύμβουλοι αναφέρονται στον εκάστοτε δήμαρχο και διορίζονται με όρους εντελώς διαφορετικούς από τους μόνιμους υπαλλήλους. Πάντως στον κ. Χήρα που μας ενημερώνει πως έχει προσβάσεις εκεί,  θα του προτείναμε να ζητήσει να βγαίνει και ο Δήμαρχος μέσω ΑΣΕΠ. Αν και σε αυτήν την περίπτωση, φοβόμαστε ότι πάλι θα χάσει. 

3) Ο κ. Χήρας απέναντι στο γεγονός ότι από τις 32 θέσεις μονίμων υπαλλήλων (για πολλές ειδικότητες) που ζητήσαμε, μας εγκρίθηκαν μόλις δύο (2), επιμένει να καταγγέλλει "φωτογραφικές προσλήψεις" του... ΑΣΕΠ.

4) Το ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μας κατηγορεί για πολιτικές σκοπιμότητες, ευρισκόμενος σε μια κομματική παράταξη (αν και το θυμάται όποτε τον βολεύει), προκαλεί μόνον θυμηδία.

5) Για τα θέματα του Δήμου που απαιτείται σαφής τοποθέτηση και σοβαρότητα, ο κ. Χήρας επιβεβαίωσε τελικά τους λόγους που επισκέφτηκε το Αφεντέλι. Είτε πήγε ως χειμερινός κολυμβητής, είτε για να πετάξει αητό...

 

Καλό Σαββατοκύριακο κύριε κ. Χήρα.