Ο κόσμος της Λέσβου γύρισε την πλάτη στον πάπα Φραγκίσκο (PICS, VIDS)


Μπορεί η έλευση του Πάπα την Κυριακή στην Μυτιλήνη να απασχόλησε τα ΜΜΕ όλης της υφηλίου και η Λέσβος να βρέθηκε για μερικές ώρες στο επίκεντρο, ωστόσο αυτό δεν συνέβη με τους κατοίκους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους γύρισαν την πλάτη στην νέα αυτή έλευση του Ποντίφικα.

Οι σκηνές από την πρώτη του επίσκεψη στην Μυτιλήνη πριν από μερικά χρόνια, με τον κόσμο να βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής για να τον δει και να τον χαιρετίσει έστω από μακριά, μοιάζουν πολλή μακρινές και δεν επαναλήφθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Ο Πάπας ήρθε και έφυγε με τον κόσμο να μην ασχολείται καθόλου με την έλευση του. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία όπου ο πάπας περνάει την προκυμαία μετα το τέλος της επίσκεψης και βλέπουμε πολίτες αμέριμνοι να κάνουν την βόλτα τους με τα ποδήλατα η πεζοί χωρίς να δίνουν σημασία στην τεράστια πομπή που τους προσπερνά.

Για να ακριβολογούμε περισσότερο ενδιαφέρον είχαν οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ που διεξάγονταν την ίδια ώρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αρκετό κόσμο να είναι συγκεντρωμένος εκεί για να ψηφίσει και όχι για να υποδεχτεί τον Πάπα. Παράλληλα ο πολύ καλός καιρός και η ημέρα, ήταν επίσης χαρακτηριστικά που έστρεψαν τον κόσμο στο να φύγει εκτός πόλης και να μην ασχοληθεί καν με τα όσα διαδραματίζονταν εντός πόλεως.

Όπως και να χει οι καταστάσεις και οι συγκυρίες των δυο επισκέψεων ήταν εντελώς διαφορετικές και σε καμία περίπτωση δεν είχαν την ίδια απήχηση από πλευράς των ντόπιων. Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι απουσίαζε από την τελετή ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και σύσσωμη η δημοτική αρχή, ενώ και η παρουσία του Περιφερειάρχη ήταν τυπική και όπως φάνηκε για θεσμικούς λόγους περισσότερο, παραβρέθηκε μόνο στο ΚΥΤ του Καρα Τεπε αλλά όχι στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τον Παπα και η υποδοχή της ΠτΔ στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης έγινε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και όχι από κάποιο θεσμικό παράγοντα του νησιού.

Πολλοί μάλιστα θεσμικοί παράγοντες μετα το τέλος της επίσκεψης του Παπα στην Μυτιλήνη σημείωναν ότι με αυτήν την επίσκεψη ουσιαστικά μονιμοποιείται η δομή του Καρα Τεπε, καθώς πλέον οι συνθήκες έχουν καλυτερεύσει με μόνιμες κατασκευές (βιολογικό, αποχετεύσεις, υδροδότηση, ρεύμα κτλ) με ότι αυτό συνεπάγεται για την νέα δομή στην Βαστρια.. που σύμφωνα με τον υπουργό Νότη Μηταρακη θα γίνει εντός του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2021

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021