Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων- Τι λέει στο Lesvospost για την περίπτωση lockdown ο αντιπεριφερειάρχης Π. Κουφελος



Σε ασφυκτικό κλοιό κρουσμάτων βρίσκεται η Λέσβος καθώς καθημερινά αυξάνονται και ο κίνδυνος ενός τοπικού LockDown εν μέσω γιορτών ολοένα και συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. 

Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα το αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας, η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ ωστόσο τα μηνύματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα. 

Και αυτό καθώς τα κρούσματα σήμερα μπορεί να φτάσουν σε τριψήφιο αριθμό ανεβάζοντας συνολικά κατά πολύ τον καθημερινό μέσο όρο. 

Για το λόγο αυτό, αυτή την στιγμή έχει συγκληθεί και είναι σε εξέλιξη, από την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να συζητηθούν και να αποφασιστούν μέτρα που μπορεί να ανακόψουν την πορεία αύξησης των κρουσμάτων. 

Μιλώντας στο Lesvospost ο κ. Κουφελος σημείωσε πως η αρμοδιότητα της Περιφέρειας αρχίζει και τελειώνει στην λήψη μέτρων πρόληψης και για οτιδήποτε άλλο αρμόδιο να αποφασίσει είναι τα Υπουργεία Υγείας και Πολιτικής Προστασίας: 

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή καθώς τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται και φοβόμαστε λόγω των εορτών και των αφίξεων επισκεπτών και φοιτητών στο νησί ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη έξαρση. Για αυτό το λόγο συγκαλέσαμε ως Περιφέρεια σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Το παρήγορο είναι πως στο νησί μας το 70% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι και για αυτό ίσως να μην έχουμε μεγάλη πίεση στο νοσοκομείο αυτή την στιγμή. Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος πρέπει να μείνει ψύχραιμος, να τηρεί τα μέτρα και θα περάσουμε και αυτό το σκόπελο ελπίζω χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Όσο για το lockdown δεν έχουμε κάποια ενημέρωση και δεν τίθεται θέμα αυτή την στιγμή νομίζω για κάτι τέτοιο. Δεν είναι άλλωστε και δική μας αρμοδιότητα αυτό οπότε δεν μπορώ να πω κάτι».