"Να αντικατασταθούν οι φοίνικες με πράσινο έξω από το τελωνείο Μυτιλήνης"



Παρελθόν πλέον αποτελούν από την προκυμαία και απ το χώρο απέναντι από το Τελωνείο οι φοίνικες που δέσποζαν στο πεζοδρόμιο και έδιναν μια διαφορετική εικόνα, ομορφαίνοντας το λιμάνι.


Δυστυχώς η αρρώστια από την οποία προσβλήθηκαν ανάγκασε τους αρμοδίους να προχωρήσουν στο κόψιμο και στον ξεριζωμό τους, ωστόσο όπως φαίνεται δεν πρόκειται να αντικατασταθούν, όχι από φοίνικες αλλά από οποιοδήποτε άλλο φυτό ή δέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργεία του Δήμου προχωρούν σήμερα στην τσιμεντοποίηση των σημείων όπου ξεριζώθηκαν οι φοίνικες κάτι που προκάλεσε την αντίδραση κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται θέλοντας στην θέση των φοινίκων να τοποθετηθούν άλλα φυτά ή δέντρα. 


«Δυστυχώς οι φοίνικες έπρεπε να κοπούν αφού «αρρώστησαν» και καλά έκανε ο Δήμος και τους ξερίζωσε. Θα έπρεπε όμως στην θέση τους να φυτέψει κάτι άλλο, ένα δέντρο ένα φυτό ώστε να παραμείνει αυτή η γωνιά πρασίνου στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν θέλουμε την θέση των φοινίκων να πάρει πεζοδρόμιο, χρειάζεται πράσινο η πόλη μας και είναι κρίμα να μην υπάρχει σε σημεία που επί σειρά ετών υπήρχε», έλεγε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.