ΒΙΝΤΕΟ| «Πράσινο φως» άναψε η Επιτροπή Εμβολιασμού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 - 11 ετών


«Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών άναψε η Επιτροπή Εμβολιασμού ενώ αναμένεται να προχωρήσει στην σύντμηση του χρόνου για την αναμνηστική δόση στους τέσσερις μήνες αντί στους έξι.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η Επιτροπή άναψε ήδη το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει μόλις έρθουν στην Ελλάδα οι παρτίδες των εμβολίων, οπότε και θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού.

 

Τρίτη δόση

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, εντός των επόμενων 24ωρων θα υπάρξει και η επίσημη απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού για τον εμβολιασμό των πολιτών στους τέσσερις αντί στους 6 μήνες με την αναμνηστική δόση.

Ήδη μετά την ανακοίνωση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν κλειστεί 25.000 ραντεβού για την α’ δόση. Η δυνατότητα εμβολιασμού του Δεκεμβρίου ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τόνισε.

Αναφορικά με την αναμνηστική δόση έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,5 εκατ. πολίτες και έχουν κλειστεί 900.000 περίπου ραντεβού, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 70% των δικαιούχων.