ΒΙΝΤΕΟ: Δεν αποκλείουν ενδεχόμενο lockdown οι επιστήμονες στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ MEGA TV

Οι επιστήμονες κόντρα στη βεβαιότητα της κυβέρνησης ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε lockdowvn – δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.

«Για να αποφασίσει κανείς το περίφημο lockdown, που έχει διάφορα επίπεδα, πρέπει να λάβει υπόψη διάφορες παραμέτρους. Με καθαρά επιστημονικά κριτήρια είναι κάτι που βρίσκεται μέσα στην φαρέτρα μας» σημείωσε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Τα μέτρα πάντως θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα μελετήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα κρίνει αν χρειάζονται νέοι περιορισμοί για την αναχαίτηση του πανδημικού κύματος.

Αρκετοί επιστήμονες προεξοφλούν ότι και στα φετινά Χριστούγεννα θα πρωταγωνιστήσουν μέτρα και περιορισμοί.

 

Προβλέψεις για 3.000 νεκρούς

Οι προβλέψεις των ειδικών για 3000 νεκρούς ως το τέλος του χρόνου σοκάρουν.

Περισσότεροι από 1.500 ασθενείς νοσηλεύονται στη βόρεια Ελλάδα. Οι 177 διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 161 ανεμβολίαστοι.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ερώτηση για την επέκταση της υποχρεωτικότητας.  «Η υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς έπρεπε να επιβληθεί. Η πραγματικότητα είναι δε σου απέδωσε μείζονα πράγματα. Υπάρχει κόσμος εκεί που επιμένει, είναι χωρίς μισθό δυο και δυόμισι μήνες και δεν πάνε να εμβολιαστούν» σημείωσε.

 

Δάκρυσε για τους γονείς του ο Καλλιάνος

Εμφανώς συγκινημένος ο μετεωρολόγος του MEGA και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για τους γονείς του οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο χτυπημένοι από κορωνοϊο.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η αύξηση των ραντεβού στους εμβολιασμού. Τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν σχεδόν 500.000 ραντεβού για πρώτη δόση, ενώ 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες πολίτες προγραμμάτισαν την αναμνηστική τους δόση. Η πορεία των εμβολιασμών θα κρίνει και την πορεία της πανδημίας στη χώρα.